Infamous

Infamous (2006)

There's more to the story than you know

6,8 details

  • 110 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

In november 1959 wordt in Holcomb, een slaperig dorpje in Kansas, het gezin van een rijke landbouwer om het leven gebracht. Truman Capote leest op een dag het krantenbericht over deze gruwelijke moordpartij. Dit houdt hem zo bezig dat hij samen met zijn jeugdvriendin Harper Lee besluit op onderzoek uit te gaan en er een eigen verhaal over te schrijven. In Holcomb, waar hij aanvankelijk als een buitenaards wezen wordt nagekeken, ontwikkelt Capote zich van een pedant en egocentrisch individu, dat weinig opheeft met de plaatselijke bevolking, tot de vertrouwenspersoon van het hele dorp. Wanneer de moordenaars worden gepakt, wil Capote weten wat iemand tot zo'n daad brengt en komt hij na verloop van tijd zelfs in een lastige emotionele situatie terecht.

Regie
Douglas McGrath
Cast
Sandra Bullock, Sigourney Weaver, Hope Davis, Gwyneth Paltrow, Isabella Rossellini, Toby Jones, Juliet Stevenson, Michael Panes, Mark Rubin, Steve Schwelling, Glover Johns Gill, Rey Arteaga, Justin Sherburn, Andrew Halbreich, Frank G. Curcio, Peter Bogdanovich, Jeff Daniels, Daniel Craig.
Budget
$ 13.000.000
Opbrengst
$ 1.151.330
Release
16.11.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Douglas McGrath | Cast: Toby Jones (Truman Capote), Sandra Bullock (Nelle Harper Lee), Daniel Craig (Perry Smith), Jeff Daniels (Alvin Dewey), e.a. | Speelduur: 110 min. | Jaar: 2006

Truman Capote was een Amerikaanse schrijver die onder andere bekend is geworden door zijn werken Breakfast at Tiffany’s en In Cold Blood. Een onooglijk klein mannetje met een piepstemmetje en een extravagante kleding- en gedragsstijl. Ook was hij openlijk homoseksueel (tamelijk ongebruikelijk in de zestiger jaren) en schijnt hij een IQ van 215 te hebben gehad. Truman vertelde ook graag over beroemdheden als Bogart, Garbo en Sinatra met wie hij volgens eigen zeggen een intieme verstandhouding had, wat lang niet altijd zo hoefde te zijn. Truman Capote: een personage dat interessant genoeg is om er een film over te maken.

Vrijwel tegelijkertijd werden er twee films over de excentrieke schrijver opgenomen. En of dat nog niet genoeg was, gingen beide films ook nog eens over exact dezelfde periode uit zijn leven, waarin de totstandkoming van het boek In Cold Blood centraal staat. De ene film kennen we inmiddels onder de titel Capote met een Oscarwinnende glansrol van Philip Seymour Hoffman. Deze film werd een groot succes met als gevolg dat die andere een jaartje op de plank bleef liggen. Deze week gaat Infamous alsnog in roulatie en kan het onvermijdelijke vergelijken beginnen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Infamous Nieuwsberichten