Lai xiao zi

Lai xiao zi (2006)

5,9 details

  • 89 Min
  • Drama
  • China
89 Min China

Voor de drie vrienden Xiping, Liuliu en Erbao draait het leven vooral om rondrijden in een oude truck, roken, drinken en het mooie meisje Xiu. Totdat ze in hun overmoed de brutale scholier Xiaosi in elkaar slaan en voor dood achterlaten. De drie vrienden slaan op de vlucht richting de grote stad, voor hen niets meer dan weer een nieuw avontuur. Toch zal deze vlucht de drie vrienden deze keer niet onberoerd laten.

Regie
Jie Han
Cast
Jie Lu.
Release
24.03.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Han Jie | Cast: Bai Paijiang, Guo Qiang, Hou Jing, Zhang Xingxing, Lu Jie, Tian Zhaoting | Speelduur: 89 minuten

Drie jongens in hun late tienerjaren brengen hun dagen door in een saai mijnstadje in het China van de jaren ’90 Als enige echte waarde in het leven hebben zij hun diepgaande, eeuwige vriendschap. Als één van hen in elkaar geslagen wordt, slaan zij hard terug en moeten ze vluchten. Tijdens de vlucht komt hun vriendschap onder enorme druk te staan en ontdekken zij dat het leven buiten hun woonplaats lang niet zo mooi is als ze hadden gedacht.

Het bovenstaande verhaal heeft debuterend regisseur en scriptschrijver Han Jie gebaseerd op ervaringen uit zijn eigen leven. Zelf was hij nog een stuk jonger toen hij ongeveer hetzelfde meemaakte als de protagonisten van zijn eerste film. Daardoor wist hij zeer goed hoe hij de verveling en stuurloosheid van de jongeren moest weergeven, alsook het geweld dat daar soms mee gepaard gaat. De grauwheid van de mijnen wordt weerspiegeld in het stadje en het gebruikte kleurenpalet, waarmee de Chinese rockmuziek die zo nu en dan te horen is scherp in contrast staat. Deze liedjes representeren het verlangen van de jongeren naar vrijheid en een ander leven.