Forever

Forever (2006)

7,4 details

  • 95 Min
  • Documentaire
  • Nederland
95 Min Nederland

De documentaire Forever laat de mysterieuze schoonheid, de kalmte en de troostende werking van de bijzondere Parijse begraafplaats Père-Lachaise zien, door de ogen van mensen van vlees en bloed. Velen komen vooral voor hun 'eigen' doden: man, echtgenote, vader of zoon. Andere bezoekers laten een briefje voor 'hun geliefde kunstenaar', gekraste woorden op een steen of een bloem achter. Enkele bewonderaars vertellen over het belang van kunst en schoonheid in hun leven....

Regie
Heddy Honigmann
Cast
Yoshino Kimura.
Release
05.10.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Heddy Honigmann | Speelduur: 95 minuten | Cast: Yoshino Kimura, Reza Khoddam, Valérie Bajou e.a. | Jaar: 2006

De beroemdste bewoner van de Parijse begraafplaats Père-Lachaise heeft filmmaakster Heddy Honigmann maar overgeslagen. Alhoewel, als grapje laat ze de documentaire beginnen met een vrouw die haar de weg vraagt naar het graf van Jim Morrison. In Forever vertellen verschillende bezoekers welke betekenis de overledenen geven aan hun leven. Naast enkele onbekende doden komen onder andere Frédéric Chopin, Maria Callas, Marcel Proust en schilder Modigliani aan bod.

Als een van de gefilmde bezoekers aan film- en documentairemaakster Heddy Honigmann, geboren in Peru en sinds 1978 wonend en werkend in Nederland, vraagt waarom ze filmt op Père-Lachaise, antwoordt Honigmann dat ze een film maakt over het belang van kunst in het leven. Het merendeel van de portretten gaat daar inderdaad over. Want als mensen van heinde en verre komen om hun geliefde dichter, schilder of zanger te eren met een bezoek en een bloem, dan zegt dat veel over de manier waarop ze de kunst beleven die ‘hun’ dode ooit achterliet voor de eeuwigheid.

videotrailers & clips