Snow Cake

Snow Cake (2006)

Sometimes stopping is the most important part of the journey...

6,9 details

  • 112 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Canada
112 Min Verenigd Koninkrijk

Als Alex de jonge liftster Vivienne een lift geeft raken ze betrokken bij een vreselijk ongeluk waarbij Vivienne op slag dood is. Hij bezoekt Vivienne's moeder, de autistische Linda. Hoewel ze heel goed begrijpt wat er gebeurt is, toont ze vrijwel geen emotie. Terwijl hij bij Linda verblijft begint Alex een relatie met haar buurvrouw Maggie, tot groot ongenoegen van Clyde, een locale politieman die een oogje op haar heeft. Clyde ontdekt dat Alex na een veroordeling voor het doden van een man in de gevangenis heeft gezeten en zojuist is vrijgelaten en vertelt dat meteen tegen Maggie. Maar zij laat zich daardoor niet tegenhouden, en gaat een gepassioneerde verhouding met Alex aan. Alex begint Linda steeds beter te begrijpen en zorgt voor haar. Maar als de begrafenis van Vivienne dichterbij komt vinden de donkere geheimen uit het verleden van Alex een weg naar oppervlakte....

Regie
Marc Evans
Cast
Sigourney Weaver, James Allodi, Alan Rickman, Carrie-Anne Moss, Selina Cadell, Dov Tiefenbach, Scott Wickware, Emily Hampshire, Callum Keith Rennie, Nia Roberts, Jackie Brown, Johnny Goltz, Janet van de Graaf, Julie Stewart, Charlie.
Release
09.02.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Marc Evans | Cast: Alan Rickman (Alex Hughes), Sigourney Weaver (Linda Freeman), Carrie-Ann Moss (Maggie), Emily Hampshire (Vivienne Freeman) e.a. | Speelduur: 112 minuten Jaar: 2006

Autisme, tegenwoordig spreekt men liever van autistische stoornis, is een ernstige aandoening binnen de autismespectrumstoornissen, een verzamelgroep van aandoeningen waar ook de syndromen van Asperger en Rett onderdeel van uitmaken. Deze stoornissen worden gekenmerkt door in ernst variërende gebreken in sociaal gedrag, informatieverwerking en (non-)verbale communicatie. Autisten hechten bovendien veel waarde aan gelijkblijvendheid en vertonen vaak repetitieve patronen in gedrag, interesse en activiteiten.

In de cinema is een precieze definitie van autisme vooralsnog niet echt belangrijk gebleken. Het zijn niet de verschillende stoornissen en aspecten van stoornissen die van belang zijn, maar hoe boeiend en/of vermakelijk een personage met een dergelijke stoornis kan zijn. Het gevolg is dat de meeste mensen na het zien vanRain Man dachten dat elke autist zich net als Dustin Hoffmans personage gedroeg. Degenen die de film daar op aanvallen, zullen wellicht ook moeite hebben met Snow Cake, waarin Sigourney Weaver een vergelijkbare rol speelt. Maar daarmee zouden zij voorbijgaan aan de dramatische kwaliteiten en nuances van een prima film.

videotrailers & clips