Smokin' Aces (2006)

They're Dangerous, They're Even and they are after....

Wil je een domme, lawaaierige actiefilm maken voor mensen met een wapenfetisj? Prima. Maar bespaar ons dan het moralistische gemekker.
play

5,5 details

  • 109 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigd Koninkrijk

FBI-onderdirecteur Stanley Locke (Andy Garcia) heeft zijn beste agent Richard Messner en diens doorgewinterde maat Donald Carruthers (Ray Liotta) gestuurd naar de niet meer zo erg geheime onderduikplek van Buddy 'Aces' Israel in Lake Tahoe. Hun opdracht is het beschermen van deze louche goochelaar tegen maffiabaas Primo Sparazza, die achter ruim 130 moorden zou zitten. Om zijn eigen hachje te redden heeft Buddy zich bereid verklaard om tegen Sparazza te getuigen, zo luidt het verhaal. De maffia heeft één miljoen dollar op het hoofd van Buddy gezet. Daar komt een bizarre groep huurmoordenaars op af, van nietsontziende mafkezen tot smakelijke, zwaarbewapende mokkels.De grote vraag is nu: Wie is er als eerste bij Buddy. Terwijl de vonken eraf vliegen en de premiejagers eerst elkaar proberen uit te schakelen, ontdekken Messner en Carruthers stukje bij beetje het ware verhaal achter deze jacht. Rondom de tweederangs goochelaar Buddy 'Aces' Israel is namelijk niets wat het lijkt....

Regie
Joe Carnahan
Cast
Ryan Reynolds, Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Peter Berg, Common, Jeremy Piven, Martin Henderson, Alex Rocco, Joseph Ruskin, Wayne Newton, Mike Falkow, Joe Drago, Christopher Michael Holley, Jeff Habberstad.
Budget
$ 17.000.000
Opbrengst
$ 57.103.895
Release
26.01.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Joe Carnahan | Cast: Jeremy Piven (Buddy ‘Aces’ Israel), Ray Liotta (Donald Carruthers), Andy Garcia (Stanley Locke), Ben Affleck (Jack Dupree), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2006

Zou Quentin Tarantino in zijn graf hebben gelegen, dan zou de beste man zich ongetwijfeld hebben omgedraaid bij het zien van Smokin’ Aces. De erfenis van Tarantino’s ‘nouvelle violence’ blijkt niet veilig in handen van filmmakers die deze filmstroming nooit daadwerkelijk hebben begrepen. Nouvelle violence begon met Reservoir Dogs (1992) en wordt getypeerd door een combinatie van geweld, spitsvondige dialogen en zwarte humor. Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch en The Boondock Saints probeerden Tarantino’s trucje al eerder na te doen. En nu is er dan Smokin’ Aces. Maar daar waar Tarantino ons personages van vlees en bloed geeft, zijn films voorziet van een gezonde dosis zelfrelativering en begrijpt dat het niet om het geweld an sich draait, is Smokin’ Aces niet meer dan een nihilistische geweldsverering. Met een topzwaar en volkomen ongepast einde bovendien.

In Smokin’ Aces draait het allemaal om Buddy ‘Aces’ Israel. Of om preciezer te zijn: om zijn hart. Israel, een louche goochelaar met een gangsterverleden, heeft aangekondigd te willen getuigen tegen maffiabaas Primo Sparazza. De maffia laat het daar natuurlijk niet bij zitten en looft één miljoen dollar uit aan de eerste die Israel te grazen neemt en diens hart uit het lichaam weet te snijden. Dit nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje in het gangsterwereldje en in no time dient zich een heel scala aan premiejagers aan die allemaal staan te popelen om Israel om te leggen. Er ontstaat een bizarre race tegen de klok. Wie bereikt Israel als eerste? En is de FBI snel genoeg ter plaatse om een bloedbad te voorkomen?

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Smokin' Aces Nieuwsberichten

Laatste reacties

OrdannonsX

"...Zelfs met een baardje ziet Ryan Reynolds er nog niet stoer uit! O+..."

Edwinem

"...[quote=WoUtoMatiC]Wat een wannabe hippe film dit. Ik ga 'm NU uitzetten.[/quote]dat is wat ik dacht;......"

WoUtoMatiC

"...Wat een wannabe hippe film dit. Ik ga 'm NU uitzetten...."

Smokin' Aces

acties