Congorama

Congorama (2006)

6,5 details

  • Komedie
  • Drama
  • Canada
  • België
  • Frankrijk

Michel, Belgische uitvinder en onbegrepen door zijn werkgever, ontdekt op 41-jarige leeftijd dat hij geadopteerd werd. Hij werd geboren in een garage in Québec, in het plaatsje Sainte-Cécile om precies te zijn.<br>Hij vertrekt, zogezegd voor het werk, naar zijn geboortedorp, maar zijn zoektocht naar zijn biologische familie draait op niets uit. <br>Hij besluit terug te keren naar België. Op de terugweg naar Montréal krijgt hij een lift van een jongeman in een electrische wagen... Een ongeval zal hun hele leven omgooien, maar ook de toekomst van de autoindustrie grondig wijzigen... <br>

Regie
Philippe Falardeau
Cast
Jean-Pierre Cassel, Olivier Gourmet, Mireille Bailly, Gabriel Arcand, Jean-Luc Couchard, Carlo Ferrante, Paul Ahmarani, Claudia Tagbo, Lorraine Pintal, Arnaud Mouithys, Guy Pion, Janine Sutto, Marie Brassard, Henri Chassé, Jules Philip.
Budget
$ 5.000.000
Release
25.05.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Philippe Falardeau | Cast: Olivier Gourmet (Michel Roy), Paul Ahmarani (Louis Legros), Jean-Pierre Cassel (Hervé Roy) e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2006

De Waalse filmindustrie draait goed de laatste tijd, in ieder geval wat kwaliteit betreft. Terwijl het met de Vlaamse film een stuk minder gaat, hebben bijvoorbeeld de gebroeders Dardenne in het afgelopen decennium maar liefst twee keer de Gouden Palm van Cannes gewonnen (met L’Enfant en Rosetta) en kregen ze voor Le Fils nog eens de prijs van de Oecumenische Jury. Olivier Gourmet, een vaste acteur van de gebroeders Dardenne, kreeg voor zijn rol in Le Fils de prijs voor de beste acteur. Enkele weken terug was hij nog te zien in Mon Fils à Moi, en nu speelt hij de hoofdrol in Congorama, wederom een film uit Wallonië.

Gourmet speelt Michel Roy, een man van 41 die al jaren als uitvinder voet aan de grond probeert te krijgen. Michels pogingen om tijdens de zomer een elektriciteitsdraadontdooier of iets dergelijks te verkopen mislukken één voor één, en zijn onderzoek naar een grasmaaier op zonne-energie heeft ook nog geen vruchten afgeworpen. Zijn werkgever steunt hem nauwelijks en stelt zelfs een ultimatum.