Paris, je t'aime (2006)

Stories of love from the heart of the city

Achttien korte films van verschillende makers over liefde in Parijs, met veel bekende namen voor en achter de camera.
play

6,8 details

  • 120 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
  • Liechtenstein
  • Zwitserland
  • Duitsland
120 Min Frankrijk

In Parijs is de liefde overal te vinden. In bars, cafe's, bij de Eiffel Toren. Een keur aan internationale filmmakers werd gevraagd een kort verhaal te vertellen, gesitueerd in één van de buurten van de wereldstad. Het resultaat is een kaleidoscoop van verhalen ver vreugde, onverwachte ontmoetingen maar bovenal over liefde....

Regie
Olivier Assayas
Frédéric Auburtin
Cast
Steve Buscemi, Miranda Richardson, Leïla Bekhti, Gaspard Ulliel, Marianne Faithfull, Catalina Sandino Moreno, Sergio Castellitto, Bruno Podalydès, Cyril Descours, Barbet Schroeder, Florence Muller, Julie Bataille, Elias McConnell, Axel Kiener, Li Xin.
Budget
$ 13.000.000
Opbrengst
$ 4.857.367
Release
20.06.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Emmanuel Benbihy en vele anderen | Cast: Steve Buscemi, Juliette Binoche, Bob Hoskins, Emily Mortimer, Natalie Portman, Fanny Ardant en vele anderen | Speelduur: 120 minuten Jaar: 2006

Het recept voor Paris, Je T’Aime: men neme tweeëntwintig regisseurs en late eenentwintig van hen achttien korte films schieten over liefde in Parijs. Laat de overgebleven regisseur vervolgens al die films aan elkaar lijmen met sfeerbeelden. Voeg aan elk filmpje acteurs toe en wissel daarbij af tussen internationale sterren, Franse sterren, toekomstige sterren en totaal onbekenden. Kies het personeel zo uit, dat elk filmpje anders in toon is en in een totaal andere stijl gefilmd. Serveer het eindresultaat als één grote bijzondere film met veel stijlbreuken en weinig inhoud.

Tristan Carné kwam op het idee voor dit recept toen hij op een dag in een romantische bui door Parijs liep. Hij werkte het uit met Emmanuel Benhiby die op haar beurt producente Claudie Ossard overhaalde om het te realiseren. Met zijn drieën legden ze de basis voor een gevarieerde ode aan Parijs, de liefde en de combinatie van die twee. Benhiby filmde uiteindelijk alle sfeerbeelden van de lichtstad, die tussen de verschillende filmpjes zijn geplakt en de film als geheel wat vloeiender maken. En dat is nodig, want de filmpjes verschillen flink in toon, stijl, uiterlijk en inhoud.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Paris, je t'aime

acties