Bobby (2006)

He saw wrong and tried to right it. He saw suffering and tried to heal it. He saw war and tried to stop it.

Vol clichés en oninteressante personages, maar in de laatste vijf minuten krijgt de film toch nog enige wrange betekenis en diepgang.
play

6,3 details

  • 120 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
120 Min Verenigde Staten

De film Bobby gaat terug naar de nacht waarin de populaire senator Robert F. Kennedy werd vermoord in het Ambassador hotel in Los Angelos in 1968. De film volgt 22 mensen uit allerlei verschillende milieus, die zich om uiteenlopende redenen in het hotel bevinden. Ze hebben met elkaar gemeen getuige te zijn van de aankomst van Bobby Kennedy op de avond van de verkiezingen. Deze historische nacht wordt tegen de achtergrond van culturele kwesties geplaatst die de Verenigde Staten op dat moment in hun greep houden waaronder racisme, de Vietnam oorlog en klassenverschillen....

Regie
Emilio Estevez
Cast
Anthony Hopkins, Ashton Kutcher, Lindsay Lohan, Shia LaBeouf, Laurence Fishburne, Heather Graham, Helen Hunt, William H. Macy, Emilio Estevez, David Krumholtz, Joshua Jackson, Brian Geraghty, Nick Cannon, Harry Belafonte, Joy Bryant.
Release
05.09.2006
Release NL
18.01.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Emilio Estevez | Cast: Anthony Hopkins (John Casey), Freddy Rodríguez (José), Helen Hunt (Samantha), Nick Cannon (Dwayne), Emilio Estevez (Tim Fallon), William H. Macy (Paul) e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2006

Vanaf de jaren dertig kregen alle Amerikaanse presidenten een bijnaam van drie letters op basis van hun initialen: FDR (Roosevelt), HST (Truman), JFK (Kennedy) en LBJ (Johnson). Eisenhower werd ‘Ike’ genoemd; geen initialen, maar wel drie letters. Het had er alle schijn van dat deze traditie zou worden voortgezet in 1968: op 4 juni won RFK de Californische voorverkiezing, wat hem de nieuwe democratische presidentskandidaat zou maken. Diezelfde avond werd Robert Francis ‘Bobby’ Kennedy, broer van wijlen president JFK, in de keuken van het Ambassador Hotel neergeschoten. Nixon won dat jaar uiteindelijk de verkiezingen en een tijdperk met een heel ander soort bijnamen werd ingeluid.

Bobby gaat echter niet over bijnamen, de politieke implicaties van de moord op Robert Kennedy of over de persoon RFK, ook al doet de titel anders vermoeden. De film gaat ook niet over de moordenaar of diens motief voor de moord. Hoewel de moord aan het eind van de film wel wordt getoond, gebeurt dat niet op een historisch accurate manier en wordt geen interpretatie of analyse gegeven. Bobby gaat over de belevenissen van een grote groep mensen, bestaande uit hotelmedewerkers en gasten van het Ambassador, op de dag voorafgaande aan de moord.

videotrailers & clips