Candy (2006)

More is never enough.

Conventionele aanpak van een heftige drugsrelatie.

6,5 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Australië
108 Min Australië

De mooie en sexy Candy ontmoet de roekeloze Dan (Heath Ledger), en de twee worden straalverliefd. Ze vormen het perfecte stel, en niets kan hen in de weg staan. Zelfs de heroïne die ze af en toe gebruiken lijkt hun geluk niet te verstoren. <br>Dankzij hun liefde blijven ze positief over toekomst, ook als ze totaal blut zijn. Maar wanneer het heroïne gebruik toeneemt hebben ze hun paradijselijke leventje niet meer in de hand en verliezen ze de controle....

Regie
Neil Armfield
Cast
Heath Ledger, Geoffrey Rush, Abbie Cornish, Tara Morice, Noni Hazlehurst, Tom Budge, Tony Martin, Tim McKenzie, Noel Herriman, Roberto Meza-Mont, Holly Austin, John Lee, Patricia Lemon, Craig Moraghan, Maddi Newling.
Opbrengst
$ 2.077.763
Release
15.02.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Neil Armfield | Cast: Abbie Cornish (Candy), Heath Ledger (Dan), Geoffrey Rush (Casper) | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2006

Dat je van een heroïneverslaving niet oud wordt, is net zo onomstotelijk als het feit dat er prachtige films over gemaakt zijn die naast hun hyperkinetische schoonheid - ongetwijfeld te danken aan de ‘invloeden’ van de drugs zelf – een rauw en hard beeld van verslaving weergeven. Candy is nóg zo’n film over junkies en laat zien dat een onoriginele aanpak erg makkelijk kan uitlopen op een bad trip.

De jonge bohémiens Dan en Candy genieten van hun jeugd: ze werken niet, maar bietsen geld bij de vriendelijke drugsdealer Casper. Bovenal spuiten en slikken ze veel. Dit gaat van kwaad tot erger en uiteindelijk realiseren ze zich dat de drugs meer kapot maken dan ze lief is. Meanderend registreert de film de gebeurtenissen die de levens van zowel Candy als Dan voorgoed zullen veranderen.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Rudebox

"...Wat een "verschrikkelijke" mooie film. De manier waarop Heath Ledger & Abbie Cornish de 2 junkies ne......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Candy

acties