Minder dedain en meer compassie voor de onderwerpen van de film waren welkom geweest.
play

7,4 details

  • 136 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
136 Min Verenigde Staten

In een klein stadje komt een handjevol mensen elkaar voortdurend tegen, en hun levens verstrengelen zich op verrassende en wellicht gevaarlijke wijze....

Regie
Todd Field
Cast
Kate Winslet, Jennifer Connelly, Patrick Wilson, Ty Simpkins, Jackie Earle Haley, Noah Emmerich, Jane Adams, Raymond J. Barry, Trini Alvarado, Helen Carey, Phyllis Somerville, Sadie Goldstein, Gregg Edelman, Sarah Buxton, Mary B. McCann.
Budget
$ 26.000.000
Release
01.09.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Todd Field | Cast: Kate Winslet (Sarah Pierce), Patrick Wilson (Brad Adamson), Jennifer Connelly (Kathy Adamson), Jackie Earle Haley (Ronnie McGorvey) e.a. | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2006

De suburbs. De buitenwijken van Amerika. Sinds de jaren vijftig trekt een aanzienlijk deel van de hogere en middenklasse naar deze wijken op zoek naar geluk, vrede en veiligheid. Maar onder een vrolijk masker van gelukzaligheid gaan regelmatig verdriet, woede, frustratie en nog veel duisterdere zaken schuil. Een handig onderwerp om een intrigerende film met gelaagde personages over te maken, zoals David Lynch twintig jaar geleden aantoonde met zijn fascinerende Blue Velvet. Sam Mendes dook eind vorige eeuw in American Beauty ook met succes onder de huid van de inwoners van de ‘burbs’ en Todd Field maakte zes jaar geleden In The Bedroom. En dat is slechts het neusje van de zalm.

Nu keert Todd Field met de boekverfilming Little Children terug naar die buitenwijken waar geluk alleen aan de oppervlakte is te vinden. Hoofdpersoon Sarah Pierce voelt zich opgesloten in haar bestaan als werkloze moeder van een jong dochtertje. Ze stond er ooit op haar kind geheel zelf op te voeden terwijl manlief het geld in het laatje zou brengen. Van die beslissing heeft ze inmiddels spijt. Het enige waar ze echt naar uitkijkt is haar dagelijkse snelwandeling. Ondertussen is haar oudere man geobsedeerd door een vrouw met een pornowebsite.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Banned

"...[quote=Tarkus]Goede vertolkingen in deze prent, vooral Kate Winslet is uitstekend. Maar omdat het v......"

Tarkus

"...Goede vertolkingen in deze prent, vooral Kate Winslet is uitstekend. Maar omdat het verhaal me niet......"

BlauweBanaan

"...Ik zat gister te kijken maar we hebben weggezapt, totaal geen leuke film vanwege de gebeurtenissen......."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Little Children

acties