Arthur et les Minimoys

Arthur et les Minimoys (2006)

Real Heroes. Size Zero.

Godzijdank is het geheel toch nog een beetje de moeite waard door de voor Besson oh zo herkenbare ironische humor.
play

5,4 details

  • 94 Min
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Animatie
  • Frankrijk

De 10-jarige Arthur woont bij zijn oma. Zoals alle kinderen van zijn leeftijd, is hij gefascineerd door de verhalen die zijn oma hem vertelt voor het slapengaan. Geïnspireerd door een oud, geheimzinnig boek van zijn opa, die vier jaar geleden op mysterieuze wijze verdween, droomt hij over Afrikaanse stammen, bijzondere uitvindingen en verborgen schatten. Maar wat als al deze verhalen echt zouden zijn? Stel je voor dat er echt een schat verborgen ligt in de achtertuin? En dat de Minimoys, de lieve, kleine wezentjes, die zijn opa tekende, ook echt bestaan? Dat zou de redding zijn voor het huis van zijn grootouders, dat bedreigd wordt door een criminele projectontwikkelaar. Arthur besluit om, met behulp van de aanwijzingen van zijn opa naar het land van de Minimoys te gaan om niet alleen zijn huis, maar ook de Minimoys te redden....

Alt titel
Arthur En De Minimoys
Regie
Luc Besson
Cast
Mia Farrow, Adam LeFevre, Freddie Highmore, Christian Erickson, Jerry Di Giacomo, Doug Rand, Eric Balliet, Ron Crawford, Penny Balfour, Jean Bejote Njamba, Saul Jephcott, Lee de Long, Oxmo Puccino, Robert William Bradford, Bienvenue Kindoki, Lee Delong.
Budget
$ 86.000.000
Opbrengst
$ 107.944.236
Release
13.12.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Luc Besson | Cast: Mia Farrow (Granny), Freddie Highmore (Arthur) e.a. Stemmen: David Bowie (Maltazard), Robert De Niro (King), Madonna (Prinses Selenia), Snoop Dogg (Max) e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2006

De Franse regisseur Luc Besson heeft inmiddels een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Zo was hij natuurlijk het brein achter Léon, waarin Natalie Portman zich openbaarde als enthousiast moordmachientje. En vergeet ook The Fifth Element niet, die zeldzaam cynische kijk op de toekomst. Des te verrassender dus dat deze regisseur, met een oeuvre dat zich voornamelijk op moord en actie richt, nu met Arthur and the Minimoys komt: een schattige film over een droomwereld vol lieflijke wezentjes.

De lichtelijk irritante Freddie Highmore, die we nog kennen uit Charlie and the Chocolate Factory en Finding Neverland, speelt Arthur, een vriendelijk jongetje dat het beste met iedereen voor heeft. En dan vooral met zijn op mysterieuze wijze verdwenen opa, wiens huis gesloopt dreigt te worden. Het ziet er niet gunstig uit, maar als Arthur in de notitieboeken van opa leest over een geheime schat in het land van de Minimoys laait de hoop weer op. Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt dat het volk van aandoenlijk kleine mensjes daadwerkelijk bestaat. Met hun natuurobsessie en naastenliefde leren ze Arthur uiteraard een levensles of twee en de verdwijning van opa wordt opeens stukken duidelijker.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Arthur et les Minimoys Nieuwsberichten