Red Road (2006)

6,9 details

  • 113 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Denemarken
113 Min Verenigd Koninkrijk

Jackie is beveilingsbeambte in Glasgow. Elke dag waakt ze via tv schermen die verbonden zijn aan camera's in de stad over een klein gedeelte van de wereld. Ze beschermt de mensen die leven onder haar toegewijde blik zonder zelf ooit betrokken te raken.<br>Tot er op een dag een man op haar scherm verschijnt die ze nooit meer verwacht had te zien, een man die ze nooit meer wilde zien. Ze heeft geen andere keus dan de confrontatie aan te gaan....

Regie
Andrea Arnold
Cast
Martin Compston, Tony Curran, Kate Dickie, Nathalie Press, Paul Higgins, Cora Bisset, Carolyn Calder, John Comerford, Martin McCardie, Frances Kelly, Annie Bain, Andrew Armour, Charles Brown, Martin O'Neill, Jessica Angus.
Opbrengst
$ 1.128.345
Release
20.05.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrea Arnold | Cast: Kate Dickie (Jackie), Tony Curran (Clyde) e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2006

Lars von Trier, de Deen die medeverantwoordelijk was voor het Dogme’95-manifest en films als The Idiots, Dancer In The Dark en Dogville op zijn naam heeft staan, is een man die gelooft in filmen met restricties. Hij is ervan overtuigd dat uit beperkingen creativiteit ontstaat. Vanuit die gedachte heeft hij het experimentele project ‘The Advance Party’ opgezet. Drie regisseurs kregen van hem een aantal blaadjes met korte beschrijvingen van zeven personages. Andrea Arnold, Morag McKinnon en Mikkel Noergaard kregen de opdracht om een film te maken met dezelfde zeven figuren, dezelfde zeven acteurs, dezelfde opnametijd en Glasgow als plaats van handeling.

Zelf mochten ze invulling geven aan de ontwikkelingen van de karakters en hun onderlinge relaties. Voormalig soapactrice Andrea Arnold, die in 2003 een Oscar voor haar korte film Wasp won, dacht dat het hele project niet veel soeps zou worden en besloot als eerste naar voren te stappen zodat ze het geheel zo snel mogelijk achter haar kon laten. Tijdens het schrijven van het script ging ze echter helemaal op in haar creatie.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Red Road

acties