The Pursuit of Happyness
Hoe goedbedoeld ook, het is vooral zelfverheerlijkende stroop.
play

7,1 details

  • 117 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Verenigde Staten
117 Min Verenigde Staten

Chris Gardner (Will Smith) heeft elke maand moeite om de eindjes aan elkaar te knopen voor zichzelf en zijn 5-jarige zoon (Jaden Smith). Hij verliest zijn baan, zijn huis en kan geen kant meer op. Dan wordt hij aangenomen als stagiair bij een effectenhandelaar. Chris en zijn zoon gaan door diepen dalen op jacht om de droom, een beter leven voor zijn twee, waar te maken....

Regie
Gabriele Muccino
Cast
James Karen, Will Smith, Kurt Fuller, George Cheung, Dan Castellaneta, David Michael Silverman, Brian Howe, Kevin West, Thandiwe Newton, Takayo Fischer, Jaden Smith, Domenic Bove, Geoff Callan, Joyful Raven, Scott Klace.
Budget
$ 55.000.000
Opbrengst
$ 305.070.744
Release
14.12.2006
Release NL
01.02.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Gabriele Muccino | Cast: Will Smith (Chris Gardner) Jaden Smith (Christopher),Thandie Newton (Linda) e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2006

De jaren tachtig begonnen in de Verenigde Staten met hoge werkloosheid, een enorme inflatie en scherpe klasseverschillen. Toen president Reagan in 1981 benoemd werd, beloofde hij daar een einde aan te maken door belastingverlaging voor bedrijven en inkrimping van de regering. Deze mislukte vorm van vrijemarktpolitiek wordt wel omschreven als ‘Reaganomics’ en zorgde aan het einde van zijn presidentiële leiderschap tot een sterk toegenomen staatsschuld en begrotingstekort. Will Smith speelt in het op feiten berustende Pursuit of Happyness een slachtoffer van diezelfde schrale jaren tachtig.

San Francisco, 1981. Chris Gardner is getrouwd met Linda en samen werken ze dag en nacht om het hoofd boven water te houden. Hun jonge zoon Christopher, ook in werkelijkheid de zoon van Will Smith, zit overdag in de kinderopvang terwijl papa medische scanners probeert te verkopen. In betere tijden kocht Gardner stapels en stapels van die dure scanners op; een deal waar hij al zijn spaargeld aan opmaakte. Door de economische achteruitgang vinden artsen de apparatuur ineens te duur en blijft hij met zijn spul zitten. Zijn vrouw Linda, een te korte, maar intense rol van Thandie Newton, werkt intussen dubbele diensten om nog enigszins in hun dagelijkse levensbehoeften te kunnen voorzien. Haar ontevredenheid groeit.

videotrailers & clips