Miss Potter (2006)

The life of Beatrix Potter is the most enchanting tale of all.

Een ietwat brave, maar genietbare film over het leven van Beatrix Potter, die met haar verhaaltjes over Peter Rabbit en consorten een tijdloze creatie bedacht.
play

6,5 details

  • 88 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Man
88 Min Verenigd Koninkrijk

Miss Potter is een biografie over het leven van Beatrix Potter, de schrijfster van prachtig getekende verhalen als Peter Rabbit, Benjamin Bunny, Tiggy-winkle, Tom Kitten, Hunca Munca, (Renee Zellweger). Haar leven wordt gekenmerkt door liefdes en de strijd voor onafhankelijkheid . Ze was een jonge vrijgezelle dame met een dominante moeder en een grote genegenheid voor het Victoriaanse Engeland....

Regie
Chris Noonan
Cast
Ewan McGregor, Renée Zellweger, Emily Watson, Lucy Boynton, Bill Paterson, Phyllida Law, Anton Lesser, Matyelok Gibbs, David Bamber, Lloyd Owen, Barbara Flynn, Judith Barker, Patricia Kerrigan, Oliver Jenkins, Justin McDonald.
Release
03.12.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Chris Noonan | Cast: Renée Zellweger (Beatrix Potter), Ewan McGregor (Norman Warne), Emily Watson (Millie Warne) | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2006

Peter Rabbit is Engelands exportproduct nummer een: naast alle Wedgwoodborden waar het ondeugende konijn op staat, hebben de kinderverhaaltjes van Beatrix Potter veel betekend voor miljoenen kinderen én ouders. Miss Potter vertelt het verhaal achter de totstandkoming van de wonderlijke dierenwereld en laat zien dat deze niet eens zo heel ver van de belevingswereld van de schrijfster zelf afstaat.

Renée Zellweger pruilt er flink op los als haar personage te horen krijgt dat The Tale of Peter Rabbit gepubliceerd gaat worden. Haar interpretatie van Beatrix Potter lijkt gekopieerd van eerder werk als Bridget Jones. Gelukkig geven de negentiende-eeuwse decors en jurken haar een duwtje in de goede richting, want ze blijkt wederom onweerstaanbaar charmant. Aan charme hebben ook haar tegenspelers geen gebrek. De chemie tussen Ewan McGregor en Zellweger was al volop aanwezig in Down With Love en ook hier schieten er beschaafde Britse vonkjes vanaf. Zozeer zelfs, dat de film wat inzakt als de twee niet samen in beeld zijn. De beperkte speelduur en een warme toon voorkomen gelukkig dat de film saai wordt, hoewel hij dat in wezen wél is.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Miss Potter Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Miss Potter

acties