Deliver Us from Evil

Deliver Us from Evil (2006)

For some there's no such thing as salvation.

7,8 details

  • 101 Min
  • Documentaire
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

Eerwaarde Oliver O'Grady trok in de jaren '70 van de ene Californische parochie naar de andere en won overal snel respect en vertrouwen. Wat de kerkgangers niet wisten, was dat O'Grady een actieve pedofiel was die al jarenlang beschermd werd door de Kerk....

Regie
Amy Berg
Cast
Adam, Jeff Anderson, Pope Benedict XVI, Monsignor Cain, Case Degroot, Jane Degroot, Thomas Doyle, Mary Gail Frawley-O'Dea, Bill Hodgman, Anne Jyono, Bob Jyono, Maria Jyono, Frank Keating, Roger Cardinal Mahony, John Manley, Oliver O'Grady, Nancy Sloan, Mike Walker, Patrick Wall, Paula Zahn.
Opbrengst
$ 201.275
Release
24.06.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Amy Berg | Cast: Thomas Doyle, Oliver O'Grady, Ann Jyono e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2006

Aimabel. Zachtmoedig. Vertrouwenwekkend. Pastoor Oliver O'Grady komt over als de ideale belichaming van het goddelijke gezag. Maar zijn zachte stem en betrouwbare voorkomen gebruikte de Ierse pastoor om in Californië twintig jaar lang baby’s, kinderen en hun moeders te misbruiken en te verkrachten.

Documentairemaakster Amy Berg zocht de inmiddels 61-jarige ex-pastoor op in Ierland, waar hij sinds 2000 na een gevangenisstraf weer vrij rond loopt. Ongehinderd praat O’Grady over zijn belaste verleden in deze verbijsterende film over een van de meest ontstellende pedofiliezaken binnen de katholieke kerk. De afgelopen twintig jaar is er sprake van een ware stortvloed aan rechtszaken in met name de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Ierland, die de katholieke kerk naar schatting al bijna anderhalf miljard euro aan schikkingen heeft gekost. Steeds meer slachtoffers durven de publiciteit op te zoeken om hun misbruik aan te kaarten.

alle artikelen (1)

Deliver Us from Evil Nieuwsberichten