Kicks (2007)

5,9 details

  • 110 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Nederland
110 Min Nederland

Een blanke politieman schiet een Nederlands-Marokkaanse jongen neer. Is dit een tragisch ongeluk of een racistisch incident?<br>Saïd, de oudere broer van het slachtoffer, zit gevangen tussen de woede bij zijn Marokkaanse vrienden en zijn Hollandse kennissen die hem vragen de rust te bewaren. Alleen met kickboksen kan hij zijn frustraties kwijt.<br>Aaliyah werkt bij de politie en hoort voortdurend racistische opmerkingen. Haar getuigenis kan doorslaggevend zijn. Ze twijfelt over haar aanstaande huwelijk omdat ze geen maagd meer is.<br>Kim is een jonge vrouw. Na het schietincident, besluit ze kennis te maken met haar allochtone stadgenoten. Nordin laat haar de kleine, alledaagse discriminatie ervaren. Kim leert hem over tolerantie en vrije liefde.<br>Lisette is jong, mooi, sterk en zelfstandig. Toch is ze niet gelukkig. Misschien kan de ontmoeting met de reclamemaker Wouter haar leven een andere wending geven.<br>Het schietincident brengt de levens van deze mensen elkaar in aanraking....

Regie
Albert Ter Heerdt
Cast
Chantal Janzen, Hadewych Minis, Maryam Hassouni, Jack Wouterse, Roeland Fernhout, Mimoun Oaïssa, Iliass Ojja, Mimoun Ouled Radi, Ilias Addab, Marcel Musters, Yahya Gaier, Eva Duijvestein, Fockeline Ouwerkerk, Mohammed Chaara, Bob Schrijber, Mahjoub Benmoussa, Abdenbi Azzaoui, Ismael El Tarhabi, Fransje Boelen, Anke Engels, Helmert Woudenberg, Henk Poort, Nanah Takaza, Lhabise Allara.
Release
01.03.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Albert ter Heerdt | Cast: Mimoun Oaissa (Said), Mimoun Ouled Radi (Nordin), Mohammed Chaara (Marouan), Maryam Hassouni (Aaliyah), Roeland Fernhout (Wouter), Hadewych Minis (Kim), Jack Wouterse (Chiel), e.a | Speelduur: 112 minuten Jaar: 2007

In 2004 leverde Albert ter Heerdt met Shouf Shouf Habibi! een multiculturele komedie af die voor Nederlandse begrippen ongekend succesvol was. Met grotendeels dezelfde cast waagt hij zich nu op een veel minder luchtige wijze aan het blootleggen van de verschillen en de overeenkomsten tussen mensen in de hedendaagse multiculturele samenleving. Waar Shouf Shouf Habibi! het beste te omschrijven is als een komedie met een serieus randje, wil Kicks vooral een serieuze film met komische accenten zijn.

Een blanke politieagent betrapt twee Marokkaanse jongens bij een inbraak, denkt een pistool te zien en schiet een van hen neer. Is er sprake van een tragisch ongeluk of van een daad van racisme? In Kicks wordt getoond hoe dit incident de levens van verschillende mensen beïnvloedt en hen met elkaar in contact brengt. De broer van het slachtoffer, de Marokkaanse collega van de agent en haar aanstaande bruidegom, het naïeve grachtengordelvrouwtje en haar gefrustreerde echtgenoot, de komische knuffelallochtoon, allemaal blijken ze geraakt te worden door de keten van gebeurtenissen na de schietpartij.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Kicks

acties