Music and Lyrics

Music and Lyrics (2007)

Share the music with someone you love.

Heb je niets met (een zingende) Hugh Grant dan kun je waarschijnlijk beter thuisblijven.
play

6,2 details

  • 96 Min
  • Komedie
  • Muziek
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

Alex Fletcher (Hugh Grant) is een aan lager wal geraakte popster uit de jaren 80. Hij teert op zijn vergane glorie en vertoont zijn kunstje op kermissen en in pretparken. Toch is hij zijn charisma en talent nog niet verloren. De succesvolle diva Cora Corman vraagt hem een duet voor haar te schrijven en dat vervolgens samen met hem te zingen.Er is echter een probleem, Alex heeft al jaren geen muziek meer geschreven en hij heeft al helemaal nooit een songtekst bedacht. Hoe krijgt hij het voor elkaar om in een paar dagen tijd een hit te schrijven? Gelukkig is de redding nabij in de persoon van Sophie Fisher (Drew Barrymore). Ze is de plantenverzorger van Alex, die met haar taalgevoel een gevoelige snaar raakt bij de songwriter tegen wil en dank. Sophie heeft net een slechte relatie verbroken en heeft geen interesse in een samenwerking met wie dan ook. En al helemaal niet met Alex! Maar naarmate de chemie tussen hen opbloeit zullen Alex en Sophie hun angsten onder ogen moeten zien....

Regie
Marc Lawrence
Cast
Aasif Mandvi, Drew Barrymore, Hugh Grant, Zak Orth, Brad Garrett, Nick Bacon, Jason Antoon, Scott Porter, Andrew W. Blakemore, Dan McMillan, Tom Foligno, Brooke Tansley, Daniel Stewart Sherman, Haley Bennett, Matthew Morrison, Andrew Wyatt.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 145.896.422
Release
09.02.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Lawrence | Cast: Hugh Grant (Alex Fletcher), Drew Barrymore (Sophie Fisher), Brad Garrett (Chris Riley), Haley Bennett (Cora Corman) | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2007

Hij weet het zelf ook wel, zo verklaarde hij onlangs nog tijdens een interview: Hugh Grant kan maar één ding, namelijk het spelen van aandoenlijke klungels in romantische komedies. Toch heeft de goede man ook in dat voor hem zo vertrouwde genre een aantal foute keuzes gemaakt. We noemen American Dreamz van vorig jaar. Of Two Weeks Notice (2002) dat ook niet bepaald een meesterwerk was. Verschillende stemmen fluisterden dat Hugh met Music and Lyrics weer zijn oude vertrouwde Four Weddings-stijl heeft teruggevonden. Sceptici fronsten hun wenkbrauwen. Hugh als vergane glorie, oké, maar vergane glorie die zingt en romantische onderonsjes heeft met Drew 'ik-heb-geen-charisma' Barrymore?

Grant speelt Alex Fletcher, een in de jaren tachtig populaire zanger uit de Wham!-achtige groep Pop!. Waar de George Michael van de band een succesvolle carrière heeft weten te bewerkstelligen na Pop!, is Grants Andrew Ridgeley in de vergetelheid geraakt. Het huidige lichtpuntje aan het eind van een lange tunnel: Aguilera/Spears-kloon Cora Corman (debuut van een staccato teksten oplepelende Haley Bennett) wil dat Fletcher een hitsong voor haar schrijft. Binnen een paar dagen, terwijl Fletcher eigenlijk nooit de songwriter van het stel was. In een staat van pure wanhoop blijkt Drew Barrymore, zijn plantenverzorgster (ja, serieus), een begenadigd rijmelares. Et voilà: een Lennon-McCartney-schrijverskoppel is een feit. Dat de twee elkaar krijgen op het eind, zien we natuurlijk van mijlenver aankomen. En dat het tussendoor een aantal keren hommeles gaat worden ook. Maar toch is deze oudbakken formule prettig om naar te kijken, voornamelijk vanwege een gezonde dosis cynische humor.

videotrailers & clips