Dennis P. (2007)

6,2 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Romantiek
  • Thriller
  • België
  • Nederland

Vanaf het moment dat 'dikke' Dennis (Edo Brunner) in een seksclub de aardige Tiffany (Nadja Hupscher) ontmoet, is hij smoorverliefd. Uiteraard vertelt hij zijn ouders (John Leddy en Willeke van Ammelrooy) niets over haar achtergrond en mag Tiffany niets weten over zijn echte gevoelens. Voor haar is hij gewoon een steenrijke diamanthandelaar. Maar daarvoor moet Dennis, als eenvoudige medewerker, wel steeds vaker een diamantje in zijn zak laten glijden. Als de bedrijfsrechercheur (Haye van der Heyden) hem op het spoor komt, besluit hij de complete voorraad stelen door ermee in een magnetrondoos naar buiten te lopen en zich daarmee te verzekeren van een toekomst voor hem en Tiffany. Om na zijn historische diefstal uit handen van de politie te blijven, vluchten ze naar Mexico. Daar gaat de wens van Tiffany inderdaad in vervulling, maar of Dennis daar nu zo blij mee zal zijn....<br>Dennis P. vertelt het waargebeurde verhaal van Nederlands grootste diamantrover ooit.

Regie
Pieter Kuijpers
Cast
Willeke van Ammelrooy, Nadja Hüpscher, Edo Brunner, Finn Poncin, John Leddy, Inger van Heijst, Sjoerd Pleijsier, Edwin de Vries, Wimie Wilhelm, Marianne Boyer, Mary-Lou van Steenis, Carol van Herwijnen, Sacha Marcus, Jorre Van den Bussche, Haye van der Heyden.
Release
13.03.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Pieter Kuijpers | Cast: Edo Brunner (Dennis P), Nadja Hüpscher (Tiffany), Willeke van Ammelrooy (Dennis’ moeder), John Leddy (Dennis’ vader), Mary-Lou van Steenis (Els) Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2007

De Nederlandse filmindustrie is en blijft een klein wereldje. Telkens zien we dezelfde hoofden in dezelfde soort rollen. Het is voor een acteur of actrice (die niet rechtstreeks uit GTST in de Johan Nijenhuisstal rolt) dan ook behoorlijk moeilijk om zich daartussen te wurmen. Edo Brunner probeert het al jaren. Als eeuwige sidekick in onder andere Rozengeur en Wodka Lime (de Nederlandse Sex and the City) en een hele berg jeugdfilms (Knetter, De Griezelbus, Ja Zuster Nee Zuster) heeft hij nu zijn eerste echte dragende rol te pakken: die van diamantrover Dennis P.

Het waargebeurde verhaal (hoewel de dichterlijke vrijheid van de makers natuurlijk ook van enige invloed is) omhelst Dennis, de medewerker van een diamantfirma. Al die glinsterende steentjes in zijn omgeving brengen hem zodanig in de verleiding dat hij met vele miljoenen aan diamanten in een magnetrondoos de deur uitloopt. Deels om lekker te kunnen uitgeven, deels om zijn ‘object of affection’, de prostituee Tiffany, definitief voor zich te winnen. Maar ja, gaat zij nou voor ‘Dikke Dennis’ om zijn persoonlijkheid of om zijn geld? En komt hij weg met de grootste diamantroof aller tijden?

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Nickzy9

"...Leuke film! Ik hou zoizo wel van waargebeurde verhalen, maar er zit ook best wel humor in deze film......"

Languh

"...Gek genoeg een erg leuke film als ik em nu zo zie.. leuek droge humor, maar ook wel wat realistisc......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Dennis P.

acties