Dennis P.

Dennis P. (2007)

6,2 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Romantiek
  • Thriller
  • België
  • Nederland

Vanaf het moment dat 'dikke' Dennis (Edo Brunner) in een seksclub de aardige Tiffany (Nadja Hupscher) ontmoet, is hij smoorverliefd. Uiteraard vertelt hij zijn ouders (John Leddy en Willeke van Ammelrooy) niets over haar achtergrond en mag Tiffany niets weten over zijn echte gevoelens. Voor haar is hij gewoon een steenrijke diamanthandelaar. Maar daarvoor moet Dennis, als eenvoudige medewerker, wel steeds vaker een diamantje in zijn zak laten glijden. Als de bedrijfsrechercheur (Haye van der Heyden) hem op het spoor komt, besluit hij de complete voorraad stelen door ermee in een magnetrondoos naar buiten te lopen en zich daarmee te verzekeren van een toekomst voor hem en Tiffany. Om na zijn historische diefstal uit handen van de politie te blijven, vluchten ze naar Mexico. Daar gaat de wens van Tiffany inderdaad in vervulling, maar of Dennis daar nu zo blij mee zal zijn....<br>Dennis P. vertelt het waargebeurde verhaal van Nederlands grootste diamantrover ooit.

Regie
Pieter Kuijpers
Cast
Carol van Herwijnen, Wimie Wilhelm, Nadja Hüpscher, John Leddy, Edo Brunner, Willeke van Ammelrooy, Edwin de Vries, Marianne Boyer, Inger van Heijst, Finn Poncin, Mary-Lou van Steenis, Sjoerd Pleijsier, Haye van der Heyden, Jorre Van den Bussche, Sacha Marcus.
Release
13.03.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Pieter Kuijpers | Cast: Edo Brunner (Dennis P), Nadja Hüpscher (Tiffany), Willeke van Ammelrooy (Dennis’ moeder), John Leddy (Dennis’ vader), Mary-Lou van Steenis (Els) Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2007

De Nederlandse filmindustrie is en blijft een klein wereldje. Telkens zien we dezelfde hoofden in dezelfde soort rollen. Het is voor een acteur of actrice (die niet rechtstreeks uit GTST in de Johan Nijenhuisstal rolt) dan ook behoorlijk moeilijk om zich daartussen te wurmen. Edo Brunner probeert het al jaren. Als eeuwige sidekick in onder andere Rozengeur en Wodka Lime (de Nederlandse Sex and the City) en een hele berg jeugdfilms (Knetter, De Griezelbus, Ja Zuster Nee Zuster) heeft hij nu zijn eerste echte dragende rol te pakken: die van diamantrover Dennis P.

Het waargebeurde verhaal (hoewel de dichterlijke vrijheid van de makers natuurlijk ook van enige invloed is) omhelst Dennis, de medewerker van een diamantfirma. Al die glinsterende steentjes in zijn omgeving brengen hem zodanig in de verleiding dat hij met vele miljoenen aan diamanten in een magnetrondoos de deur uitloopt. Deels om lekker te kunnen uitgeven, deels om zijn ‘object of affection’, de prostituee Tiffany, definitief voor zich te winnen. Maar ja, gaat zij nou voor ‘Dikke Dennis’ om zijn persoonlijkheid of om zijn geld? En komt hij weg met de grootste diamantroof aller tijden?

videotrailers & clips