4,9 details

  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
Verenigd Koninkrijk

Film vertelt het verhaal van gevangenisbewaker Joe, die terugkomt op zijn standpunt omtrent een militair politieke kwestie. Die kwestie leidde er toe dat de regering van dit land werd afgezet. Joe bewaakt die bekende gevangenis die een beroemde politieke gevangene huisvest. De gevangene, met de naam Thorne (Sutherland), leidt de groep in kwestie, die tegen oorlogsvoering en terrorisme van de overheid is.

Regie
Robert Edwards
Cast
Ralph Fiennes, Donald Sutherland, Tom Hollander, Mackenzie Crook, Lara Flynn Boyle, Camilla Rutherford, Jonathan Hyde, Laura Fraser, Ron Cook, Marc Warren, Miranda Raison, Nigel Whitmey, Leigh Zimmerman, Don Warrington, Robert Daws.
Release
01.01.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Edwards | Cast: Ralph Fiennes (Joe), Donald Sutherland (Thorne), Lara Flynn Boyle, Laura Fraser, Miranda Raison, Jodhi May, Tom Hollander | Speelduur: 101 minuten

Joe, een gevangenisbewaker in een fictief land waar een totalitair en decadent regime de scepter zwaait, raakt bevriend met Thorne, de leider van de terroristische oppositie. Een paar jaar later helpt hij hem bij het vermoorden van de tiran ‘Junior’. Thorne grijpt de macht en stelt een ander totalitair regime om orde op zaken te stellen. Joe’s loyaliteit aan en vriendschap met Thorne komen op losse schroeven te staan, en zijn lot wordt onzeker.

Debuterend regisseur Edwards mag van geluk spreken dat hij voor zijn eerste film over zo’n uitmuntende, wereldberoemde cast mocht beschikken. Fiennes speelt de laatste jaren alleen nog maar goede rollen, en dit is geen uitzondering. Sutherland mag ook lekker zijn gang gaan. Zij functioneren prima in een verhaal dat op leuke wijze elementen bevat van bijna elk totalitair regime uit de Westerse wereld, zonder direct naar een systeem, land of figuur te verwijzen. Het pak dat Sutherland op een gegeven moment aanheeft doet bijvoorbeeld tegelijkertijd aan Stalin en Ernst Stavro Blofeld denken.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Land of the Blind

acties