Death of a President (2006)

Do not rush to judge.

5,7 details

  • 90 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
90 Min Verenigd Koninkrijk

19 oktober 2007. Wanneer President George W. Bush na een toespraak het Sheraton hotel in Chicago verlaat, wordt hij neergeschoten. 's Nachts overlijdt Bush aan zijn verwondingen, op dat moment zijn reeds 300 mensen in hechtenis genomen.<br>De FBI kijkt voor hoofdverdachten als eerste naar mensen met Arabisch klinkende namen. Ene Jamal Abu Zikri was op de plaats van het delict en wordt als dader bestempeld. President Cheney en de CIA doen hun best om te bewijzen dat Syrië en Al-Qaida achter de aanslag zitten, en er wordt verwoed gezocht naar een link met Zikri.<br>Negen maanden later wordt de Syriër door een jury schuldig bevonden aan de moord op de president. Maar het bewijs is zwak....

Regie
Gabriel Range
Cast
Christian Stolte, Becky Ann Baker, Jay Patterson, James Urbaniak, Michael Reilly Burke, Brian Boland, Jay Whittaker, Neko Parham, Hend Ayoub, Patricia Buckley, Patrick Clear, David Girolmo, Seena Jon, Chavez Ravine, Robert Mangiardi.
Budget
$ 2.000.000
Opbrengst
$ 167.000
Release
27.10.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Gabriel Range | Cast: Hend Ayoub (Zahra Abi Zikri), Brian Boland (Larry Stafford), James Urbaniak (Dr. James Pearn) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2006

Natuurlijk bestaat er niet zoiets als dé waarheid. Ook de realiteit is maar net hoe je het op een bepaald moment ziet, hoort, voelt of proeft. Vast staat wel dat mensen geneigd zijn om hun waarheid te verkondigen en te verdedigen als zijnde keihard feitenmateriaal. Vooral politici, advocaten en andere fantasten zijn daar doorgaans erg bedreven in, terwijl iedereen weet dat zij slechts hun eigen versie verkopen. In Death of a President wordt gespeculeerd hoe een moord op de huidige president George W. Bush zal leiden tot het doelbewust ombuigen van feiten door de media en regering om zo een realiteit te creëren voor het volk, dat koste wat kost niet in paniek mag raken.

Uit angst voor rellen en negatieve publiciteit werd Death of a President op het afgelopen filmfestival van Toronto in de programmaboekjes slechts aangeduid met D.O.A.P.. De moord op een zittende president is uiteraard een riskant onderwerp voor een schijndocumentaire, en al helemaal in deze licht ontvlambare tijden. Uiteindelijk is Death of a President geen filmisch dynamiet geworden, maar een actuele, wat simplistische oproep om zo voorzichtig mogelijk om te gaan met de feiten die voor je liggen. De film kun je dan ook zien als een waarschuwing aan de huidige regering van de Verenigde Staten om zich niet aan dezelfde steen te stoten als die in Irak, waar door een verkeerde voorstelling van zaken vele (burger)rechten zijn en worden geschonden.

alle artikelen (1)

Death of a President Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Roger

"...Op zich erg goed in elkaar gezette film/docu, vooral het moment van de moord komt erg realistisch ov......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Death of a President

acties