7,5 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Italië
108 Min Italië

De 11-jarige Tommi en zijn zus Viola wonen samen met hun vader Renato in een buitenwijk van de stad. Ze hebben een sterke, liefdevolle band maar vormen voor de buitenwereld een vreemd gezin. Ondanks het feit dat de moeder, de labiele Stefania, hen verlaten heeft, houden zij zich moedig staande.<br>Wanneer Stefania op een dag weer voor de deur staat, wordt zij, zij het met enig wantrouwen, toch weer omarmt door haar familie. Als Stefania dan toch, net zo plotseling als ze gekomen is, wéér de benen neemt, is iedereen van slag. Renato zakt steeds verder weg in een emotionele crisis, waar Tommi het slachtoffer van dreigt te worden....

Regie
Kim Rossi Stuart
Cast
Kim Rossi Stuart, Barbora Bobulova, Pietro De Silva, Alessandro Morace, Roberta Lena, Marta Nobili, Greta Alice Gorietti, Roberta Paladini, Francesca Strati, Stefano Busirivici, Sebastiano Tiraboschi, Federico Santolini, Marco Bardi, Francesco Benedetto, Manuela Occhiuzzi.
Release
05.05.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Kim Rossi Stuart | Cast: Kim Rossi Stuart (Renato), Alessandro Morace (Tommi) & Marta Nobili (Viola) e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2005

In Italië is acteur Kim Rossi Stuart een befaamd film- en theateracteur en bekend als zoon van genreacteur Giacomo Rossi Stuart, gerenommeerd bijrolspeler in vele horrorfilms en spaghettiwesterns. Buiten de landsgrenzen brak zoon Kim drie jaar geleden door met de film Le Chiavi di Casa, waarin hij een jonge vader speelt die na zestien jaar tegen wil en dank zijn gehandicapte zoon leert kennen. Ook in zijn regiedebuut Anche Libero Va Bene draait het om verstoorde gezinsrelaties.

Achter het rommelige, maar gezellige huishouden van de alleenstaande vader Renato, zoon Tommi en dochter Viola broeit, borrelt en kookt het van gevoelens van eenzaamheid, schuld, haat en ontroostbaarheid. Moeder Stefania heeft haar gezin enige tijd geleden verlaten voor een andere man, en sindsdien worstelen de drie zich door deze periode van acceptatie heen. Vooral vader Renato leeft op zijn tandvlees en krijgt om het minste of geringste ernstige woedeaanvallen. De elfjarige Tommi vlucht op die momenten naar zijn privéstek op het dak van het huis, waar hij met een verrekijker de buurt kan bespieden. Als moeder Stefania op een dag in de gang van hun woongebouw staat, barst de bom.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

KW

"...Ik vond de film goed. Hoewel het niet van holywood niveau is, is de film op alle aspecten (acteren,......"

Anche libero va bene

acties