Nue propriété (2006)

Disturbingly Vivid. Lafosse's Best Pic To Date.

7,3 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Luxemburg
  • België
  • Frankrijk
95 Min Luxemburg

Pascale woont met haar tweelingzoons in een groot huis dat ze over heeft gehouden aan een venijnige scheiding. De tweeling heeft haar die scheiding nooit vergeven. Als Pascale mijmert over het verkopen van het huis verandert het dagelijkse gezamenlijke avondmaal in een strijdtoneel waar het hard tegen hard gaat. Tenslotte kunnen de mensen die elkaar het beste kennen elkaar ook het meeste kwetsen....

Alt titel
Private Property
Regie
Joachim Lafosse
Cast
Isabelle Huppert, Jérémie Renier, Catherine Salée, Yannick Renier, Patrick Descamps, Kris Cuppens, Patrick Descamps, Raphaëlle Lubansu, Dirk Tuypens, Jean-Benoît Ugeux, Delphine Bibet, Sabine Riche, Philippe Constant, Anton Biral, Mathias Wertz, Jonas Wertz.
Release
01.09.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Joachim Lafosse | Cast: Isabelle Huppert (Pascale), Jérémie Renier (Thierry), Yannick Renier (François) e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2006

In 2000 stonden de twee acteerkanonnen Isabelle Huppert en Jérémie Renier al eens tegenover elkaar in de film Saint-Cyr, en nu is Renier (1981) inmiddels zo ver ontwikkeld als acteur dat hij zich moeiteloos staande kan houden naast het grootste talent van de hedendaagse Franse cinema. Huppert speelt in Nue Propriété de rol van Pascale, de gescheiden moeder van de tweeling Thierry en François die ook in het echte leven broers van elkaar zijn. Alhoewel de jongens eigenlijk al te oud zijn om nog bij hun moeder te wonen, slaat haar beslissing om het ouderlijk huis te verkopen in als een bom.

In lange, statische shots vangt de Belgische regisseur en schrijver Joachim Lafosse (1975) het beklemmende gezinsleven van Pascale, Thierry en François. Sinds Pascale gescheiden is van haar man heeft haar zoon Thierry langzaam de vaderrol overgenomen. Hij reageert dan ook het felst als Pascale hen vertelt dat ze erover nadenkt om het huis te verkopen. Ze wil van de opbrengst een klein hotel-restaurant openen met haar nieuwe liefde, de Vlaming Jan. Geen haar op Thierry’s hoofd peinst er echter over om hun ouderlijk huis op te offeren voor de droom van zijn moeder. François is zachtaardiger en ziet er zelfs een mogelijkheid in om een nieuwe start te maken.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Nue propriété

acties