TMNT (2007)

Raising Shell In 2007

De nostalgie naar heerlijk foute Turtletijden is totaal geen eer aangedaan.
play

5,5 details

  • 87 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy
  • Hongkong
  • Verenigde Staten

De Teenage Mutant Ninja Turtles terug op. Nadat ze hun oude aartsvijand The Shredder hebben verslagen, zijn de Turtles uit elkaar gegroeid. Hun rat sensei: Master Splinter doet er alles aan om hen bij elkaar te houden. Hij maakt zich zorgen wanneer er vreemde voorvallen in New York City plaatsvinden. Techno-industrieel Max Winters is bezig een heel leger van monsters op de been te brengen om de wereld te veroveren. Alleen een team van super-ninja's kan hem stoppen. Jawel, onze helden Leonardo, Michelangelo, Donatello en Raphael! Samen met hun oude bondgenoten April O'Neil en Casey Jones staan de Turtles voor het gevecht van hun leven wanneer ze het weer tegen de mysterieuze Foot Clan moeten opnemen....

Regie
Kevin Munroe
Cast
Chris Evans, Laurence Fishburne, Patrick Stewart, Kevin Smith, Sarah Michelle Gellar, Ziyi Zhang, James Arnold Taylor, John Di Maggio, Mako, Fred Tatasciore, Kevin Michael Richardson, Mitchell Whitfield, Nolan North, Mikey Kelley, Paula Mattioli.
Budget
$ 34.000.000
Opbrengst
$ 95.608.995
Release
22.03.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Kevin Munroe | Cast: Chris Evans (Casey), Sarah Michelle Gellar (April), Patrick Stewart (Winters), Ziyi Zhang (Karai) | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2007

“Neehee, IK wil Raphael zijn!” Op een willekeurig schoolplein begin jaren negentig waren dergelijke kreten aan de orde van de dag. Wat een heerlijk jeugdsentiment: vier reusachtige schildpadden die in het riool wonen, door een seniele rat worden opgeleid, pizza’s eten en veel powertaal uitkramen (cowabunga!). Een dikke vijftien jaar later blazen de gebroeders Weinstein de Teenage Mutant Ninja Turtles-franchise nieuw leven in, maar de curieuze mix van geavanceerde CGI-technieken en achterhaalde tekenfilmhelden doet aan als een anachronisme.

Met een opening gejat uit een willekeurige actiefilm begint Teenage Mutant Ninja Turtles erg zwak: een misplaatste proloog over mythologische monsters en een emotioneel verhaal over het wel en wee van de Turtles werken snel op de lachspieren. Er zijn teveel plotlijnen die er voor zorgen dat de Turtles niet genoeg in beeld komen. En dat is erg jammer, want de vier zijn na al die jaren nog zeer genietbaar en de familiedynamiek tussen vooral Leonardo en Raphael heeft genoeg potentie voor boeiende kost. Betreurenswaardig is ook de animatie: hier en daar ziet het er buitengewoon goed uit, maar net zo vaak vallen slordigheden op: in elkaar bewegende graspalmen en teveel grauwe muurtjes maken van TMNT nou niet bepaald een visueel hoogstandje. En daar was het Warner wel om te doen want dat blijkt wel uit de ‘over de top’ actiesequenties die wederom gejat zijn uit een willekeurige actiefilm van rond het millennium.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

TMNT Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

TMNT

acties