Angel (2007)

A dreary city tenement provides backdrop to this tale of exclusion and the magic it takes to become accepted.

5,8 details

  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
  • België
  • Frankrijk
Verenigd Koninkrijk

Engeland, 1905. Angel Deverell is een getalenteerde jonge schrijfster, afkomstig uit de arbeidersklasse. Haar romantische novelles vol escapisme zijn ontzettend populair en het duurt niet lang voor Angels dromen allemaal vervuld zijn. Maar is het wel mogelijk om als jonge vrouw succes, roem én liefde tegelijk te hebben? Haar buitengewone opkomst wordt onvermijdelijk gevolgd door haar ondergang....

Regie
François Ozon
Cast
Michael Fassbender, Sam Neill, Charlotte Rampling, Romola Garai, Lucy Russell, Tom Georgeson, Simon Woods, Janine Duvitski, Jemma Powell, Una Stubbs, Christopher Benjamin, Jacqueline Tong, Jo Perrin, Alison Pargeter, Seymour Matthews.
Budget
$ 15.000.000
Release
17.02.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: François Ozon | Cast: Romola Garai (Angel), Sam Neill (Théo), Charlotte Rampling (Hermione) e.a. | Speelduur: 134 minuten | Jaar: 2007

Het is alweer de negende speelfilm van Frankrijks lievelingsprovocateur François Ozon, en zijn eerste Engelstalige productie. Ozon brak in 2001 door met Sous le Sable en verwierf in eigen land onsterfelijkheid door zijn mierzoete musicalwhodunit 8 Femmes waarvoor hij zelfs Catherine Deneuve aan het dansen kreeg. Na een drietal subtielere producties, waaronder het sterke Le Temps Qui Reste komt Ozon nu met een ambitieuze verfilming van Elizabeth Taylors gelijknamige roman uit 1957.

Angel Deverell is een dromerige, dwarse puber rond de eeuwwisseling in een klein, Engels dorpje. Haar moeder beheert een kruidenierswinkeltje, maar Angel heeft geen enkele intentie om de zaak ooit over te nemen, want schrijfster is wat ze wil worden. Ze leeft, droomt en ademt verhalen waar alles voor moet wijken. Als op zeer jonge leeftijd een van haar boeken wordt gepubliceerd, kan Angel het zich veroorloven om haar hele leven in te richten als een van haar verhalen: zoet, kitsch en ver, ver weg van de realiteit. Van een koppig meisje verandert ze razendsnel in een onuitstaanbaar ijdel, arrogant en verwend wicht, waar de honden geen brood van lusten.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Angel

acties