8,8 details

  • 60 Min
  • Drama
  • Misdaad
  • West-Duitsland
60 Min West-Duitsland

1928. Duitsland verkeert in een economische crisis: het land gaat gebukt onder zware oorlogslasten en is een vruchtbare voedingsbodem voor het opkomend nazisme. In Berlijn heerst een marginaal marginale bestaan in de kroegen, huurkazernes, smalle straten en morsige binnenplaatsen oostelijk van de Alexanderplatz. De goedmoedige, laffe en bij vlagen rebelse Franz Biberkopf neemt zich na een gevangenisstraf van vier jaar, hij heeft zijn vriendin met een slagroomklopper doodgeslagen, om keurig en oppassend te leven. Werkloos, slecht opgeleid en met een drankprobleem dwaalt hij door Berlijn; zijn enige toeverlaat is zijn ex-vriendin Eva, die nu werkt als chique prostituee. Nieuwe ontmoetingen, hij raakt hecht bevriend met een crimineel en krijgt een vriendin, geven Biberkopfs leven even glans, maar de hoop op een beter bestaan wordt keer op keer ruw de bodem in geslagen....

Cast
Barbara Sukowa, Barbara Valentin, Gottfried John, Hanna Schygulla, Günther Kaufmann, Ivan Desny, Franz Buchrieser, Roger Fritz, Günter Lamprecht, Brigitte Mira, Volker Spengler, Karlheinz Braun, Claus Holm, Vitus Zeplichal.
Release
28.08.1980

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Berlin Alexanderplatz

acties