Daratt (2006)

5,5 details

  • 96 Min
  • Drama
  • Oostenrijk
  • Tsjaad
  • Frankrijk
  • België
96 Min Oostenrijk

De regering van Tsjaad verleent in 2006 amnestie aan alle oorlogsmisdadigers. Atim, zestien jaar oud, krijgt van zijn grootvader een revolver om de man die zijn vader vermoord heeft te doden. Atim verlaat zijn dorp en gaat naar N'djaména, op zoek naar de man die hij niet eens kent. Hij weet hem al snel op te sporen: de voormalige oorlogsmisdadiger Nassara leidt nu een geregeld leventje, is getrouwd en heeft een eigen bakkerijtje. Nassara neemt Atim in dienst als bakkersjongen, niet wetende dat de jongen vast van plan is hem te vermoorden. Nassara raakt gefascineerd door de afstandelijke houding van Atim, neemt hem onder zijn vleugels en leert hem de kunst van het broodbakken. Door de weken heen ontstaat een vreemde verhouding tussen de twee mannen. Ondanks zijn afkeer lijkt Atim bij Nassara de vaderfiguur te vinden die hij altijd gemist heeft; Nassara ontdekt in de jonge man dan weer een mogelijke zoon. Op een dag stelt hij voor hem te adopteren....

Regie
Mahamat-Saleh Haroun
Cast
Youssouf Djaoro, Hadje Fatime N'Goua, Ali Barkai, Garba Issa, Aziza Hisseine, Khayar Oumar Defallah, Djibril Ibrahim, Abderamane Abakar.
Release
01.09.2006

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Daratt

acties