Karov La Bayit

6,5 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Israël
90 Min Israël

De rebelse en extraverte Smadar kan types als Mirit niet uitstaan. Mirit, introvert en angstig, blijft meestal uit de buurt van mensen als Smadar. Maar de twee krijgen met elkaar te maken tijdens hun dienstplicht wanneer ze worden ingedeeld in een patrouille in Jeruzalem. Ze krijgen de opdracht Arabische voorbijgangers aan te houden, hen te vragen naar hun identiteitsbewijs en hun gegevens te registreren met speciale formulieren. "Je verlaat nooit je post, je gaat niet zitten, je rookt niet, eet niet en voert geen gesprekken met je mobiele telefoon", zegt hun commandante en laat hen alleen achter op straat met hun patrouille. Wat moeten ze nu doen....

Regie
Vardit Bilu
Dalia Hager
Cast
Sharon Raginiano, Lana Ettinger, Shlomo Vishinsky, Smadar Sayar, Naama Schendar, Katia Zinbris, Ami Weinberg, Irit Suki, Ilanit Ben-Yaakov, Tsofit Shpan, Anna Stephan, Shiran Fresco, Lee Michael, Lotan Sapir, Shoshi Ezer.
Release
15.07.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Vardit Bilu & Dalia Hagar | Cast: Neama Shendar (Mirit), Smadar Sayar (Smadar), Sharon Raginiano (Officier) e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2005

”Je mag je gebied niet verlaten, je mag niet zitten, niet leunen, niet bellen, niet roken en niet eten.” De achttienjarige soldates Mirit en Smadar krijgen in ‘hun’ wijk van Jeruzalem van een superieur te horen wat ze allemaal niet mogen. De twee meisjes mogen eigenlijk maar een ding doen, en dat is Arabisch uitziende mensen om hun identiteitspapieren vragen. Mirit doet dat plichtsgetrouw, terwijl Smadar er alles aan doet om onder haar verplichtingen uit te komen.

In Israël geldt zelfs vandaag de dag nog altijd de dienstplicht voor zowel mannen als vrouwen. Tenzij je een Arabische moslim of een christen bent, of als je je beroept op religieuze verplichtingen moet iedere vrouw twee jaar dienst doen in het Israëlische leger. In Close to Home volgen de filmmaaksters Vardit Bilu en Dalia Hagar de opbloeiende vriendschap tussen de meisjes Mirit en Smadar. De twee soldates gaan op hun eigen manier met de dienstplicht om. Terwijl Mirit de weg van de minste weerstand kiest, zoekt Smadar de confrontatie op door steeds precies te zoen wat zij zelf wil.

videotrailers & clips