The Messengers (2007)

There is evidence to suggest that children are highly susceptible to paranormal phenomena. They see what adults cannot. They believe what adults deny. And they are trying to warn us.

De monsters openbaren zich direct in het volle licht en rest slechts het wachten op de afwikkeling van de slappe plot.
play

4,9 details

  • 84 Min
  • Drama
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
84 Min Verenigde Staten

Jess verhuist met haar familie van Chicago naar het platteland van Dakota. Het gezin heeft veel meegemaakt en is hard toe aan een nieuwe start ver van de grote stad. Ze betrekken een afgelegen huis met een grote lap grond. De vader van Jess gaat daar, samen met een pas aangenomen knecht, zonnebloemen op verbouwen. Al snel na hun intrek in het huis merkt Jess dat ze niet alleen zijn. Ze ziet geesten en merkt aan haar driejarig broertje Ben dat hij ze ook kan zien. Haar ouders nemen dit alles niet waar en gezien de problemen die Jess onlangs veroorzaakte vinden ze haar angst maar aandachttrekkerij. De geesten laten Jess echter niet met rust en ze staat er helemaal alleen voor haar familie te redden van het naderde onheil....

Regie
Oxide Pang Chun
Danny Pang
Cast
Kristen Stewart, Tatiana Maslany, Dylan McDermott, Jodelle Ferland, John Corbett, Brent Briscoe, Penelope Ann Miller, Dustin Milligan, William B. Davis, Michael Daingerfield, Anna Hagan, Blaine Hart, Shirley McQueen, Theodore Turner, Evan Turner.
Budget
$ 16.000.000
Opbrengst
$ 1.109.660
Release
02.02.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Oxide Pang Chun & Danny Pang | Cast: Kristen Stewart (Jess), Dylan McDermott (Roy), Penelope Ann Miller (Denise) e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2007

Tweelingbroers Oxide en Danny Pang schreven en regisseerden The Eye en diens vervolg met veel gevoel voor visuele flair en goed getimede schrikeffecten. Toch werden deze uiterst succesvolle horrorfilms en ook Bangkok Dangerous, de gangsterfilm waarmee ze in 1999 debuteerden, geplaagd door oppervlakkigheid. Ze leunden teveel op de spanningsopbouw. In The Messengers zetten de regisseurs deze weg voort, met slaapverwekkende gevolgen.

Voor een prikkie heeft de familie Solomon het huis in North Dakota kunnen kopen. Een opknappertje is het wel, maar vooral vader Roy ziet in het oude huis en de grote lappen landbouwgrond een mogelijkheid om hun leven een nieuwe wending te geven. De familie heeft namelijk een aantal financiële en emotionele tegenslagen te verwerken gehad in Chicago en Roy is nu vastbesloten om dat definitief achter zich te laten. Maar hoe gedecideerd hij zijn sceptische vrouw Denise en hun kinderen Jess en Ben daarvan ook probeert te overtuigen, vanaf de eerste stappen die het gezin in het huis zet, blijkt dat ze er niet welkom zijn.

videotrailers & clips