Black Snake Moan (2006)

To save his soul he must save hers.

Een interessant gegeven wordt niet heel sterk uitgewerkt.
play

6,4 details

  • 116 Min
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

Lazarus (Samuel L. Jackson) vindt het in elkaar geslagen en voor dood achtergelaten meisje Rae (Christina Ricci). Als hij haar opraapt geeft hij onbewust zijn eigen leven ook weer een zetje. Lazarus legt Rae op de bank in zijn woonkamer. Ze is half buiten bewustzijn, heeft een bebloed hoofd en slaat wartaal uit. Om te voorkomen dat zij zich in haar deliriums naar buiten begeeft legt hij haar letterlijk aan de ketting. Gedurende haar herstel zorgt Lazarus voor haar. Rae wordt vooral geplaagd door haar zucht naar mannen. Haar vriendje Ronnie (Justin Timberlake) weet daarover mee te praten. Lazarus is daar onkwetsbaar voor, maar anderen worden een gewillig slachtoffer zodra ze bij Rae in de buurt komen. Lazarus houdt Rae tijdens haar herstel dan ook scherp in de gaten. Niet alleen haar verwondingen, maar ook van haar gekte. Kan amateur-psychiater Lazarus dit getikte meisje genezen? Kunnen Rae en Lazarus allebei ontsnappen aan de gevangenis die het leven voor hen heeft geconstrueerd....

Regie
Craig Brewer
Cast
Samuel L. Jackson, Justin Timberlake, Christina Ricci, S. Epatha Merkerson, John Cothran, Michael Raymond-James, Adriane Lenox, David Banner, Kim Richards, Leonard L. Thomas, Clare Grant, Claude Phillips, Neimus K. Williams, Ruby Wilson, Amy Lavere.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 10.903.846
Release
08.12.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Craig Brewer | Cast: Samuel L. Jackson (Lazarus), Christina Ricci (Rae), Justin Timberlake (Ronnie), John Cothran Jr. (Reverend R.L.) e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2007

De poster van Black Snake Moan (“de kreun van een zwarte slang”) heeft een gerafeld uiterlijk, inclusief afgescheurde randen, nepvouwen en nepvlekken. Op de voorgrond zit een schaars geklede, uitgemergelde Christina Ricci op haar knieën vastgeketend aan een ketting die in de handen van de boven haar uit torenende, kalende Samuel L. Jackson rust. Naast hen prijkt de slogan ‘Everything is hotter down south’ op de afbeelding. Alles aan deze marketing schreeuwt exploitatie of zelfs sexploitation, van het soort dat in de jaren zeventig veel gemaakt werd.

Dat geldt ook voor de premisse, die niet zou misstaan in een jaren zeventig drive-in-bioscoop: de zwarte, net gescheiden oudere man Lazarus vindt op een ochtend de nymfomane Rae bewusteloos, ziek en in elkaar geslagen naast de weg in de buurt van zijn huis. Terwijl zij twee dagen koortsdromen heeft op zijn bank, wint hij informatie in over zijn gast zonder iemand te vertellen over haar aanwezigheid.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Black Snake Moan Nieuwsberichten

Laatste reacties

Quistnix

"...[quote=Roger]Fantastisch acteerwerk van Jackson en Ricci, alleen al voor de performance van het blue......"

Roger

"...Fantastisch acteerwerk van Jackson en Ricci, alleen al voor de performance van het bluesnummer Black......"

Black Snake Moan

acties