Reviews (1)

Eerlijk

Avatar

Heel sterk

(eventuele spoilers in aankomst?)

Enigszins tranentrekkend om te zien hoe de familiekring de 'ziel' Tobias niet meer zien bestaan, terwijl Tobias (in ieder geval, die indruk kreeg ik) - na zijn toch (opmakend uit hetgeen wat er word verteld van zijn leven voor het coma) ietwat zichzelf verwaarlozende leveninstelling - juist het als een 2e kans lijkt te zien en wil blijven leven.

Ik kreeg sterk de indruk dat Tobias zich niet meer gewenst voelde door zijn naaste kring na de coma, en dit juist nadat hij zich naar mijn idee na het ongeluk juist NIET meer opstelde als zelfmedelijdend slachtoffer. Dit laatste doel ik mee dat hij zich ondergeschikt aan zijn broers leek te voelen voor het ongeluk

Uiteraard heeft dit een impact op de naaste familie, maar had het idee dat Tobias dit niet zo zwaar opvat(te) als de rest. Juist daarom is het wat zuur te zien dat zijn broers/zus hun enigszins belachelijk makende toon niet voor zich kunnen houden over hoe Tobias er nu bij zit in verhouding tot voor het ongeluk en blijkbaar voor zichzelf besloten hadden deze persoon niet meer serieus te nemen in zijn wensen.