Premonition

Premonition (2007)

Reality is only a nightmare away

Geslaagd kun je dit niet noemen, hooguit opmerkelijk somber.
play

5,0 details

  • 96 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

Linda (Sandra Bullock) is een gelukkige huisvrouw met twee prachtige dochters en een lieve man. Als er op een ochtend een agent op de stoep staat om te zeggen dat haar man Jim is omgekomen in een ernstig auto ongeluk, stort haar wereld compleet in elkaar. Tot Jim de volgende morgen gewoon onder de douche staat om naar zijn werk te gaan. Heeft ze een kijkje in de toekomst gekregen of was het een nachtmerrie? En als ze even een vooruitziende blik had, kan ze dan nog iets doen om het ongeluk te voorkomen....

Regie
Mennan Yapo
Cast
Sandra Bullock, Ritchie Montgomery, Nia Long, Irene Ziegler, Kate Nelligan, Marc Macaulay, Peter Stormare, Amber Valletta, Julian McMahon, Courtney Taylor Burness, Shyann McClure, Phillip DeVona, Matt Moore, Laurel Whitsett, Kristin Ketterer.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 84.146.832
Release
15.03.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Mennan Yapo | Cast: Sandra Bullock (Linda Hanson), Julian McMahon (Jim Hanson), Nia Long (Annie) e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2007

Met Premonition wilde producent Ashok Amritraj, eerder verantwoordelijk voor prulfilms als Nine Deaths of the Ninja, Steel Sharks en Bringing Down the House, naar eigen zeggen een thriller maken waarbij je van het begin tot het einde op het puntje van je stoel zou zitten zonder geshockeerd te worden. Een nagelbijter zonder bloed dus, want daarmee scoren films tegenwoordig veel te gemakkelijk, aldus Amritraj. Deze woorden kun je na het zien van Premonition nog maar moeilijk serieus nemen, want het aantal goedkope trucs is niet te tellen, je struikelt over de valse sentimenten en spannend wordt het nergens.

In Premonition vraagt huisvrouw Linda Hanson zich af of haar man Jim nou wel of niet dood is. Dat lijkt in het echte leven vooral een kwestie van identificatie van het stoffelijk overschot te zijn, maar dat is hier absoluut onvoldoende bewijs. De dag nadat Linda van de sheriff te horen krijgt dat Jim bij een auto-ongeluk het leven liet, zit manlief namelijk doodleuk aan de ontbijttafel een kopje koffie te drinken en leek alles slechts een nachtmerrie. Maar als Linda de ochtend daarna opstaat en naar beneden loopt, zit haar hele huiskamer vol met rouwende familieleden. Beetje bij beetje komt ze erachter dat haar leven zich niet in een natuurwetmatige, chronologische volgorde afspeelt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Premonition Nieuwsberichten