Jesus Camp

Jesus Camp (2006)

America is being born again

Reviews (1)

Michaell

Avatar

Ik ben gisteren naar de voorpremière in Utrecht geweest. Nu vond ik hem zelf niet zo erg controversieel als in de beschrijving hierboven wordt beschreven want de documentaire is toch duidelijk vanuit een objectief oogpunt gemaakt. Het propagandeert de 'radicale Christenen' niet en net zo min de 'anti-beweging'. Het geven van een duidelijk standpunt blijft uit, wat het voor mij helaas toch een stuk minder interessanter maakte. Ik had juist verwacht dat (ook uit het lezen van informatie over deze docu) de film erg anti die Christenbeweging zou zijn en het door vele mensen liet becriticeren, maar dat bleef uit. Jesus Camp laat de kijker zelf een ordeel vormen over wat hij/zij van het hele gebeuren in Amerika vind en of hij/zij dat moet accepteren of niet.
Ik zelf vind het krankzinnig wat ze die kinderen daar aan doen; het is simpelweg barbaars en dom. Ze willen ervoor zorgen dat de kinderen de realiteit niet onder ogen zien en in plaats daarvan een neppe (in mijn ogen natuurlijk) en gevreesde wereld scheppen waar de kinderen prooi worden van onbenullige dingen. America is f*cked up, I can tell you that!
Op zich een aanradertje om toch maar even te bekijken - ook al draait hij maar in twee steden (als je er in de buurt woont, gaan) - maar het is volgesn mij niet echt een film die (vooral in Amerika) veel stof zal doen opwaaien en veel nieuws aan de orde van de dag zal brengen; de een beetje oplettende burger weet wat voor geks er gaande is in Amerika ;),
Diesalniettemin een film die, ons Nederlanders, toch hier en daar zal verbazen of shockeren (en hier en daar ook zal doen lachen), maar verder dan het min of meer 'ter dood veroordelen' van Harry Potter en het heilige Christian Rock komt het niet. Jammer!
Punt: 3/5