The Great Ecstasy of Robert Carmichael

4,7 details

  • Drama
  • Horror
  • Verenigd Koninkrijk
Verenigd Koninkrijk

Robert Carmichael is een intelligente leerling en begenadigd cellist die toch spijbelt op school en met drugs begint te experimenteren. Samen met een stel verkeerde vrienden belandt hij in een uitzichtloze spiraal van geweld...

Regie
Thomas Clay
Cast
Lesley Manville, Danny Dyer, Stuart Laing, Michael Howe, Charles Mnene, Ryan Winsley, Nikki Albon, Zoey Campbell, Anne Devlin, Rob Dixon, Sam Gurney, Ami Instone, Mick Larkin, Corinna McFarlane, Muriaf Salman, Donna Shilling, Daniel Spencer, Hilary Tones, Emma Vance, Miranda Wilson.
Release
15.05.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Thomas Clay | Cast: Daniel Spencer (Robert Carmichael), Ryan Winsley (Joe), Charles Mnene (Ben), Lesley Manville (Sarah Carmichael) e.a. | Speelduur: 96 minuten

Het debuut van de 26-jarige Engelsman Thomas Clay is de meest schokkende film van dit filmfestival. Dat wil zeggen: als er op het IFFR iets verschrikkelijkers te zien is dan de laatste beelden uit The Great Ecstacy of Robert Carmichael, wil ik daar niet achterkomen.

The Great Ecstacy of Robert Carmichael zal dezelfde kritiek te verduren krijgen als Irréversible van Gaspar Noé. Een deel van het publiek zal zeggen dat Thomas Clay het tonen van extreem sadistisch geweld probeert te rechtvaardigen door het te verpakken in een pseudo-diepzinnige esthetiek. Anderen zullen aanvoeren dat hij slechts het ware gezicht van het kwaad laat zien en dat de snelle montage van archiefbeelden van D-Day, die direct volgt op het meest schokkende moment uit de film, het geweld op een intuïtieve manier van een politieke context voorziet.