4,7 details

  • Horror
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
Verenigd Koninkrijk

Robert Carmichael is een intelligente leerling en begenadigd cellist die toch spijbelt op school en met drugs begint te experimenteren. Samen met een stel verkeerde vrienden belandt hij in een uitzichtloze spiraal van geweld...

Regie
Thomas Clay
Cast
Danny Dyer, Lesley Manville, Ryan Winsley, Corinna McFarlane, Stuart Laing, Charles Mnene, Michael Howe, Anne Devlin, Hilary Tones, Nikki Albon, Rob Dixon, Daniel Spencer, Sam Gurney, Mick Larkin, Zoey Campbell, Donna Shilling, Ami Instone, Muriaf Salman, Miranda Wilson, Emma Vance.
Release
15.05.2005

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Filmtotaal Recensie

Regie: Thomas Clay | Cast: Daniel Spencer (Robert Carmichael), Ryan Winsley (Joe), Charles Mnene (Ben), Lesley Manville (Sarah Carmichael) e.a. | Speelduur: 96 minuten

Het debuut van de 26-jarige Engelsman Thomas Clay is de meest schokkende film van dit filmfestival. Dat wil zeggen: als er op het IFFR iets verschrikkelijkers te zien is dan de laatste beelden uit The Great Ecstacy of Robert Carmichael, wil ik daar niet achterkomen.

The Great Ecstacy of Robert Carmichael zal dezelfde kritiek te verduren krijgen als Irréversible van Gaspar Noé. Een deel van het publiek zal zeggen dat Thomas Clay het tonen van extreem sadistisch geweld probeert te rechtvaardigen door het te verpakken in een pseudo-diepzinnige esthetiek. Anderen zullen aanvoeren dat hij slechts het ware gezicht van het kwaad laat zien en dat de snelle montage van archiefbeelden van D-Day, die direct volgt op het meest schokkende moment uit de film, het geweld op een intuïtieve manier van een politieke context voorziet.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Great Ecstasy of Robert Carmichael

acties