Venus

Venus (2006)

The most acclaimed actor of his generation in the role of a lifetime

De legendarische Peter O’Toole geeft op schitterende wijze leiding aan een uitstekende cast.
play

7,5 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
95 Min Verenigd Koninkrijk

Maurice en Ian zijn nooit echt doorgebroken als acteur. De vrienden zijn nu in de zeventig en genieten van hun oude dag. Als Ian's puberende achternicht arriveert om voor hem te zorgen, wordt hun gemoedelijke routine ruw verstoord....

Regie
Roger Michell
Cast
Peter O'Toole, Leslie Phillips, Meg Wynn Owen, Carolina Giammetta, Sam Spruell, Cathryn Bradshaw, Liam McKenna, Ony Uhiara, Beatrice Savoretti, Philip Fox, Lolita Chakrabarti, Jodie Whittaker, Kellie Shirley, Ashley Madekwe, Joanna Croll, Cathryn Bradshaw.
Release
19.10.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Roger Michell | Cast: Peter O’Toole (Maurice), Leslie Philips (Ian), Jodie Whittaker (Jessie), Vanessa Redgrave (Valerie) e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2006

Peter O’Toole wilde journalist worden, slaagde in die ambitie, maar stond toch al op zijn zeventiende op het toneel. Na zo’n tien jaar in de marine en het theater maakte hij zijn filmdebuut met een bijrolletje in de vergeten Disneyproductie Kidnapped. Zijn filmcarrière stelde weinig voor totdat hij de hoofdrol in David Leans grootse en prestigieuze productie Lawrence of Arabia kreeg aangeboden. Hij was de vierde keus voor de titelrol, maar vestigde zich als filmacteur en eiste een prominente plek op in de filmgeschiedenis.

Ondanks de tientallen rollen die hij daarna speelde, waarvoor hij acht (!) oscarnominaties en één ereoscar ontving, zal hij altijd herinnerd worden als T.E. Lawrence uit David Leans epos uit 1962. Volgens Premiere Magazine is het de beste acteerprestatie aller tijden. Hoewel de lof voor O’Tooles invulling van de rol volledig terecht is, wordt deze fantastische acteur tekort gedaan als de waardering en herinnering daartoe beperkt blijven. Zo laat hij in Venus ook een prachtig staaltje acteren zien. Hij kreeg er zijn achtste oscarnominatie voor, maar viste dit voorjaar wederom achter het net toen Forest Whitaker er met het gouden mannetje vandoor ging.

videotrailers & clips