Venus (2006)

The most acclaimed actor of his generation in the role of a lifetime

De legendarische Peter O’Toole geeft op schitterende wijze leiding aan een uitstekende cast.
play

7,5 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
95 Min Verenigd Koninkrijk

Maurice en Ian zijn nooit echt doorgebroken als acteur. De vrienden zijn nu in de zeventig en genieten van hun oude dag. Als Ian's puberende achternicht arriveert om voor hem te zorgen, wordt hun gemoedelijke routine ruw verstoord....

Regie
Roger Michell
Cast
Peter O'Toole, Sam Spruell, Jodie Whittaker, Leslie Phillips, Kellie Shirley, Ashley Madekwe, Cathryn Bradshaw, Philip Fox, Meg Wynn Owen, Joanna Croll, Liam McKenna, Ony Uhiara, Beatrice Savoretti, Carolina Giammetta, Lolita Chakrabarti, Cathryn Bradshaw.
Release
19.10.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Roger Michell | Cast: Peter O’Toole (Maurice), Leslie Philips (Ian), Jodie Whittaker (Jessie), Vanessa Redgrave (Valerie) e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2006

Peter O’Toole wilde journalist worden, slaagde in die ambitie, maar stond toch al op zijn zeventiende op het toneel. Na zo’n tien jaar in de marine en het theater maakte hij zijn filmdebuut met een bijrolletje in de vergeten Disneyproductie Kidnapped. Zijn filmcarrière stelde weinig voor totdat hij de hoofdrol in David Leans grootse en prestigieuze productie Lawrence of Arabia kreeg aangeboden. Hij was de vierde keus voor de titelrol, maar vestigde zich als filmacteur en eiste een prominente plek op in de filmgeschiedenis.

Ondanks de tientallen rollen die hij daarna speelde, waarvoor hij acht (!) oscarnominaties en één ereoscar ontving, zal hij altijd herinnerd worden als T.E. Lawrence uit David Leans epos uit 1962. Volgens Premiere Magazine is het de beste acteerprestatie aller tijden. Hoewel de lof voor O’Tooles invulling van de rol volledig terecht is, wordt deze fantastische acteur tekort gedaan als de waardering en herinnering daartoe beperkt blijven. Zo laat hij in Venus ook een prachtig staaltje acteren zien. Hij kreeg er zijn achtste oscarnominatie voor, maar viste dit voorjaar wederom achter het net toen Forest Whitaker er met het gouden mannetje vandoor ging.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

wiers

"...A Man Called Horse...."

Tarkus

"...Bijzonder trieste, maar wel zeer mooie film. Peter O'Toole is uitzonderlijk goed in deze film maar......"

woodie

"...Ik zie nooit meer reacties op bioscooppremieres.....hoe zit dat?..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Venus

acties