7,0 details

  • 84 Min
  • Documentaire
  • Denemarken
84 Min Denemarken

De excentriek uitziende Mr. Vig loopt door kamers en bedenkt wat er nodig is voor nonnen. De kamers horen bij het Deense kasteel Hesbjerg, dat Mr. Vig ooit kocht, met het idee er een klooster van te maken. Zijn droom, die hij al sinds 1950 koestert, lijkt in vervulling te gaan, nu een orthodoxe gemeenschap uit Rusland zich bereid heeft verklaard nonnen en priesters te sturen om het klooster in wording te bewonen en te helpen met de totstandkoming ervan.

Regie
Pernille Rose Grønkjær
Cast
Sister Ambrosija, Mr. Vig.
Release
29.03.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Pernille Rose Grønkjær | Cast: Jørgen Laursen Vig, zuster Amvrosija e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2006

Afgelopen december won de Deense filmmaakster Pernille Rose Grønkjær (lees ook het interview) met haar documentaire The Monastery – Mr. Vig & The Nun de grote prijs op het IDFA: de Joris Ivens Award 2006 ter waarde van 12.500 euro. De jury roemde in haar rapport “het perfect uitgevoerde, filmische vakmanschap en de vertelstijl van de maker” en noemde Grønkjærs documentaire hun “onbetwiste eerste keuze” van de achttien films in competitie.

Er was eens… in het koude noorden van Denemarken een oud, vervallen kasteel van een man met een woeste baard. Deze Jørgen Vig kocht het kasteel ooit voor een appel en een ei en droomde er sindsdien van om er een klooster in te maken. Door de jaren heen probeerde de zonderlinge pastor er monniken of nonnen voor te interesseren, maar nooit lukte het om die droom te verwezenlijken. Aan de locatie zal het niet hebben gelegen, want het kasteel ligt mooi verscholen in de bossen, ver weg van de corrumperende mensenwereld. Maar nu, aan het einde van zijn leven lukt het de 82-jarige Vig om de aandacht te wekken van de Russisch-orthodoxe kerk: het startpunt van deze documentaire.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

GeNiUz

"...Zow, nu al op tv? yeeeaaah! :D baalde al dat ie niet in rotterdam draaide paar maanden terug..."

CAG

"...Kleffe sex scenes in t klooster..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Monastery: Mr. Vig and the Nun

acties