Drama/Mex

Drama/Mex (2006)

Mexico

Acapulco. Ooit een chique havenstad, nu een decadent vluchtoord. Een oude man met zelfmoordneigingen, een 15 jarig van huis weggelopen meisje en een jong stel dat hun breuk te boven probeert te komen worden gevolgd gedurende één nacht. Een nacht die hun levens verandert.

Regie
Gerardo Naranjo
Cast
Fernando Becerril, Juan Pablo Castaneda, Diana Garcia, Martha Claudia Moreno, Miriana Moro, Emilio Valdés.
Release
23.05.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Gerardo Naranjo| Cast: Fernando Becerril (Jaime), Juan Pablo Castaneda (Gonzalo), Diana Garcia (Fernanda) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2006

Grofkorrelig, dicht op de huid gefilmd, een drietal losse verhaallijntjes die samenkomen en weer splitsen, gehussel met de chronologie, extreme tempowisselingen en een algeheel sombere sfeer: we zagen het allemaal al eerder en beter bij landgenoten Carlos Reygadas, Alfonso Cuarón en Alejandro González Iñárritu. Drama/Mex, de tweede film van regisseur Gerardo Naranjo is dus niets nieuws onder de Mexicaanse zon. Naranjo maakte twee jaar geleden een matig debuut met het nog groezeliger en eveneens door hemzelf geschreven Malachance en blijkt daar vooralsnog weinig van te hebben geleerd.

De toon wordt al in de eerste scène gezet. De losbandige Chano dringt het huis van zijn ex-vriendin Fernanda binnen en verkracht haar. Ergens tijdens deze grove handeling krijgt het meisje er plotsklaps toch nog schik in waarop de brute actie wordt omgetoverd in een wellustige seksscène. In deze eerste tien minuten presenteert de film zich daarmee als een allegaartje: van de open seksuele moraal van Y Tu Mamá También tot de botte bijl van Larry Clarks Kids.