Les témoins (2007)

Episodisch relaas van het onbezorgde leventje van een homoseksuele jongen die midden jaren tachtig aids krijgt en in rap tempo aftakelt.
play

6,9 details

  • 112 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
112 Min Frankrijk

De twintigjarige Manu verhuist naar Parijs om werk te zoeken en trekt voorlopig in bij zijn zus Julie , op een klein hotelkamertje. Julie is bezeten van muziek en volgt een opleiding tot operazangeres. Met de komst van haar broer is ze niet erg blij. Manu gaat vaak ’s avonds op stap. Zo leert hij Adrien , een vijftigjarige homoseksuele arts, kennen. Tussen de twee ontstaat al snel een warme vriendschap. Tijdens een boottochtje stelt Adrien Manu voor aan vrienden van hem; de politieagent Mehdi en zijn vrouw Sarah , een schrijfster. Het geluk van dit jonge koppel wordt compleet door de geboorte van hun kind. Dit blijkt echter maar schijn. Voor Mehdi leidt de onrust van het vaderschap tot uitspattingen op zijn werk en in zijn seksleven. Sarah van haar kant heeft moeite met haar nieuwe rol als moeder. Zonder het te beseffen brengt Manu heel wat teweeg in het gevoelsleven van zijn zingende zus, de extravagante dokter en het stel jonggehuwden....

Alt titel
The Witnesses
Regie
André Téchiné
Cast
Michel Blanc, Emmanuelle Béart, Sami Bouajila, Julie Depardieu, Xavier Beauvois, Johan Libéreau, Constance Dollé, Jacques Nolot, Lorenzo Balducci, David Barbas, Alain Cauchi, Maïa Simon, Raphaëline Goupilleau, Bertrand Soulier.
Release
07.03.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: André Téchiné | Cast: Emmanuelle Béart (Sarah), Michel Blanc (Adrien), Johan Libéreau (Manu) e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2007

De gewezen filmcriticus André Téchiné schreef en regisseerde sinds eind jaren zeventig zo’n vijftien films, waaronder het veelgeprezen Les Roseaux Sauvages met Élodie Bouchez uit 1994. Seksueel gecompliceerde relaties, homoseksualiteit en coming-of-age problematiek kenmerkt veel van zijn werk en Les Témoins vormt hierop geen uitzondering. Het is zelfs een van zijn kernachtigste en meest krachtige films ooit geworden.

In drie chronologisch gerangschikte delen volgen we de jongvolwassen dromer Manu, een rol van Johan Libéreau, die als acteur positief opviel in het verder weinig opzienbarende Douches Froides van Antony Cordier. Het is 1984 als Manu naar Parijs vertrekt om werk te vinden. ’s Avonds gaat hij vaak op stap en het deert hem weinig dat zijn hotel vooral bezocht wordt door hoerenlopers. Manu doet eigenlijk precies wat hij wil en heeft geen enkele behoefte om zich te conformeren aan de heersende maatschappelijke normen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Les témoins

acties