White Noise 2: The Light (2007)

Sometimes they don't come back alone.

5,4 details

  • 99 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
99 Min Verenigde Staten

Abe Dale’s zit gezellig met zijn gezin te eten in een restaurant. Dan komt er een zeer verwarde man binnen die Abe’s vrouw en kind zonder pardon een paar kogels door het lijf jaagt. Hij prevelt een excuus naar Abe en schiet vervolgens een kogel door zijn eigen hoofd. <br>Abe wordt door deze ingrijpende gebeurtenis verscheurd door schuldgevoel en het waarom van deze zinloze daad. Volledig ten einde raad ziet hij nog maar één uitweg en hij neemt een overdosis pillen. Zijn zelfmoordpoging mislukt echter. Abe heeft hierdoor een bijna-dood-ervaring die nogal wat effect blijkt te hebben op zijn verdere leven. Als hij uit het ziekenhuis ontslagen is ziet hij ineens witte aura’s om sommige mensen. Langzaam maar zeker ontdekt hij dat deze mensen op het punt staan een geweldadige dood te sterven. Abe besluit deze mensen te redden maar merkt al heel snel dat het lot zich niet ongestraft laat veranderen. <br><br>

Regie
Patrick Lussier
Cast
Katee Sackhoff, Nathan Fillion, Craig Fairbrass, Adrian Holmes, Teryl Rothery, Tegan Moss, Donna Yamamoto, William MacDonald, Chris Shields, Kendall Cross, David Milchard, Joshua Ballard, Lexie Huber, David Orth, Michael Ryan.
Release
05.01.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Patrick Lussier | Cast: Nathan Fillion (Abe Dale), Katee Sackhoff (Sherry Clarke), Craig Fairbrass (Henry Caine), Adrian Holmes (Marty Bloom), e.a. | Speelduur: 99 min. | Jaar: 2007

Een Chinees gezegde luidt: "Als je iemands leven redt dan ben je vanaf dat moment verantwoordelijk voor diegene". Nu zeggen die Chinezen wel meer, maar er zit natuurlijk wel wat in. Alles wat diegene doet en veroorzaakt nadat jij zijn leven hebt gered, is allemaal dankzij jou. Jij hebt ervoor gezorgd dat diegene verder kan leven en de dingen doet die hij anders niet gedaan kon hebben. De goede, maar ook de slechte dingen... In White Noise 2 krijgt Abe Dale de gave om te zien welke mensen zeer binnenkort zullen sterven. Met deze kennis heeft hij dus ook de mogelijkheid om van deze mensen het leven te redden. Maar Abe beseft dan nog niet wat voor loodzware verantwoordelijkheid hij daarmee krijgt opgelegd.

White Noise 2 is geen vervolg op White Noise. De films hebben bitter weinig met elkaar te maken, behalve dat ze tot hetzelfde subgenre behoren en met een belachelijk gelukkige gezinssituatie beginnen (je kunt de versgebakken koekjes haast ruiken). Abe Dale is getrouwd met de liefste vrouw en ze hebben een pracht van een zoon. En zoals dat altijd gaat met dit soort overdreven gelukkige gezinnetjes overkomt hen iets ergs: moeder en zoon worden door een idioot in koelen bloede voor het oog van Abe afgeschoten. Na dit drama onderneemt Abe een mislukte zelfmoordpoging waardoor hij een ‘near death experience’ (NDE) ervaart. En jawel, hij ziet een tunnel met aan het eind een prachtig licht waartoe hij zich onweerstaanbaar aangetrokken voelt. Helaas voor Abe wordt hij door de artsen weer ruw teruggeplaatst in de realiteit. Maar aan zijn existentiële uitstapje heeft hij dus wel de gave overgehouden om te zien wie bovenaan Magere Heins lijstje staan. Hij ziet dat onder andere door aura’s rond de betreffende mensen en door boodschappen en geestverschijningen in ruisende televisieschermen, ook wel electronic voice phenomena (EVP). Dale merkt dat hij die mensen kan behoeden voor hun lot en krijgt uiteindelijk zelfs aardigheid in het redden van levens. Maar dan blijkt dat morrelen aan iemands lotsbestemming vergaande consequenties heeft.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

White Noise 2: The Light

acties