Ensemble, c'est tout (2007)

Love might be closer than you think.

6,7 details

  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk

De 26 jarige Camille werkt ‘s nachts als schoonmaakster in anonieme kantoorgebouwen en kan daarmee net rond komen. Ze woont in een klein vochtig appartement zonder verwarming. Wanneer ze ziek wordt verleend Philibert, die in een aanzienlijk luxer appartement in hetzelfde gebouw woont, haar onderdak. De humeurige huisgenoot Franck zorgt voor een gespannen kennismaking, maar langzaam aan groeien de drie steeds meer naar elkaar toe.

Regie
Claude Berri
Cast
Audrey Tautou, Guillaume Canet, Danièle Lebrun, Laurent Stocker, Françoise Bertin, Firmine Richard, Hélène Surgère, Li-Ting Huang, Alain Stern, Béatrice Michel, Alain Sachs, Juliette Arnaud, Kahena Saighi, Halima Guizani, Madeleine Cofano.

Filmtotaal Recensie

Regie: Claude Berri | Cast: Audrey Tautou (Camille Fauque), Guillaume Canet (Franck), Laurent Stocker (Philibert Marquet de la Tubelière), Françoise Bertin (Paulette) e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2007

Vakveteraan Claude Berri is al sinds de jaren zestig actief in Frankrijk als regisseur. Hij maakte vooral in de jaren tachtig naam met het tweeluik Jean de Florette en Manon des Sources. Zijn nieuwste film, Ensemble C’est Tout schreef en regisseerde hij zoals meestal helemaal zelf. In Frankrijk is het een grote hit dit jaar, ongeveer een derde opbrengend van grote blockbusters als Spider-Man 3 en Pirates 3. Waarom is echter niet geheel duidelijk, want net als deze twee Amerikaanse films is het geen sterke, mooie of bijzondere film.

De 26-jarige Camille Fauque werkt ’s nachts als schoonmaakster in grote, anonieme kantoorgebouwen, en noemt zichzelf in de eerste scène ‘hygiëne manager’, maar houdt daar niemand mee voor de gek. Ze woont in een klein, vochtig appartement zonder verwarming. Op weg daarnaartoe komt ze op een avond Philibert tegen, een wat oudere dandy die in het enorme, ruime appartement woont van zijn overleden oma, dat hij deelt met de jongere kok Franck. Camille nodigt Philibert uit voor een picknick bij haar thuis en tijdens dat etentje raken de twee bevriend.