The Host (2006)

It is Lurking Behind You

The Host is een zeer effectieve, originele film uit Zuid-Korea, die alle genreconventies aan zijn laars lapt.
play

7,2 details

  • 119 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Zuid-Korea
119 Min Zuid-Korea

Een paar jaar geleden werd er een grote hoeveelheid gif in de rivier Han gedumpt. Terwijl de inwoners van Seoul op de oevers van de rivier van hun weekend genieten, komt het resultaat naar boven...

Alt titel
Gwoemul
Regie
Joon-ho Bong
Cast
Kang-ho Song, Paul Lazar, Scott Wilson, Du-na Bae, Hie-bong Byeon, Dal-su Oh, Ah-sung Ko, Hae-il Park, Philip Hersh, David Joseph Anselmo, Brian Lee, No-shik Park, Brian Rhee, Cristen Cho, Martin E. Cayce, Pil-Sung Yim, Kurt Leitner, Clinton Morgan.
Budget
$ 11.000.000
Opbrengst
$ 88.489.643
Release
27.07.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Joon-ho Bong | Cast: Kang-ho Song (Park Gang-Du), Hie-bong Byeon (Park Hie-bong), Hae-il Park (Park Nam-il), Du-na Bae (Park Nam-Joo), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2006

Het leek er even op dat de Koreaanse film The Host direct op dvd zou verschijnen, maar na een record aantal bezoekers in Korea, positieve recensies van over de hele wereld en de enthousiaste reacties eerder dit jaar op het Amsterdam Fantastic Film Festival, verschijnt de film nu alsnog in de bioscoop. Regisseur Joon-ho Bong, die eerder verraste met de sfeervolle politiefilm Memories of Murder, noemt zijn film een roadmovie langs de Han-rivier, maar je zou The Host net zo goed een horror kunnen noemen, een drama, of zelfs een politieke satire - het zit er allemaal in. Maar bovenal is The Host een originele en verfrissende film die weigert zich te conformeren aan een bepaald genre.

Een zonnige dag aan de Han-rivier in Seoul. Verliefde stelletjes zitten in het gras te picknicken en mensen maken een wandeling langs het verkoelende water. Een idyllisch plaatje dat er haast om vraagt wreed verstoord te worden. Gelukkig gebeurt dat ook. En hoe! In The Host geen langdradig intro waarin de gebruikelijke stereotypes worden geïntroduceerd en de spanning langzaam wordt opgebouwd. Al na vijf minuten springt een enorm monster uit de rivier, dat dood en verderf zaait onder de onschuldige dagjesmensen. Een ongelooflijk kinetische, realistisch gefilmde scène, waarin de massahysterie je bij de strot grijpt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Host Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Puike special effects in deze Zuid-Koreaanse film, maar verder vond ik er niet veel aan. Verhaal wa......"

Benjamin1989

"...Ik heb hem net gekeken, en hij heeft mij aangenaam verrast. Met name door de humor, en satire die we......"

Rorschach

"...Ik verwachtte er bijzonder weinig van, maar ik heb me uiteindelijk best vermaakt met deze film. Als......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Host

acties