I Now Pronounce You Chuck & Larry (2007)

How far would you go for a friend?

En oppervlakkig Frans liefdesdrama dat alleen de eerste helft weet te boeien.
play

5,1 details

  • 115 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
115 Min Verenigde Staten

Chuck and Larry zijn de trots van hun brandweerkazerne: twee vrienden die altijd samen zijn en alles voor elkaar over hebben. Larry heeft Chucks leven gered bij een brand en vraagt hem nu iets terug te doen. Aangezien Larry zijn twee kinderen om bureaucratische redenen niet kan opgeven als begunstigden van zijn levensverzekering, vraagt hij Chuck om op een paar formulieren in te vullen dat hij zijn levenspartner is. Simpel. Hoeft niemand ooit te weten. Maar dan gaat een overijverige ambtenaar de zaak onderzoeken en worden ze voorpaginanieuws. Hierdoor worden de twee hetero-mannen gedwongen zich voor te doen als een pasgetrouwd verliefd stel...uiteraard met hilarische gevolgen!

Regie
Dennis Dugan
Cast
Adam Sandler, Jessica Biel, Kevin James, Ving Rhames, Dan Aykroyd, Steve Buscemi, Nick Swardson, Blake Clark, Nicholas Turturro, Richard Chamberlain, Mary Pat Gleason, Allen Covert, Rachel Dratch, Matt Winston, Lance Bass.
Budget
$ 85.000.000
Opbrengst
$ 186.054.174
Release
19.07.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Dennis Dugan | Cast: Adam Sandler (Chuck Levine), Kevin James (Larry Valentine), Jessica Biel (Alex McDonough), Ving Rhames (Duncan), Steve Buscemi (Clint Fitzer) | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2007

Adam Sandler is samen met o.a. Ben Stiller en Eddie Murphy een van de succesvolste Amerikaanse filmkomieken van de afgelopen tien jaar. Dat komt onder andere omdat hij zo betrouwbaar is (of voorspelbaar, afhankelijk van je mening over hem). Steevast speelt hij in zijn films hetzelfde type. Een kinderlijke man met agressieve neigingen en met hetzelfde soort simpele humor. Wat krijg je als je dergelijke humor combineert met de gevoeligheid en intelligentie van Alexander Payne en Jim Taylor die de scripts schreven van Sideways, About Schmidt en Election, en die een bijdrage leverden aan dat van I Now Pronounce You Chuck & Larry?

Een op twee heel verschillende gedachtes hinkende film. Aan de ene kant propageert Chuck & Larry tolerantie en begrip voor homoseksualiteit, in de Verenigde Staten nog altijd actueel en verre van ‘normaal’, aan de andere kant zit de film vol platte homograppen - waaronder een aantal van het homofobe soort - en enkele zeer domme racistische stereotypes. Het is haast ondenkbaar dat die uit de pen van Payne en Taylor komen. Het is des te waarschijnlijker dat zij een eerste versie hebben ingeleverd, die daarna weer is bewerkt door de andere schrijvers.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

I Now Pronounce You Chuck & Larry Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

cupidotje

"...Ik weet niet of het nou een leuke film ia ik dnek niet dat in m'n vrijdag avond hieraan verspil liev......"

Geertwillemvanbeek

"...Dit is een leuke film goed bedacht ik vind Adam Sandler meestal wel vermakelijk gewoon goed!:E 8/......"

Edwinem

"...[quote=Nickzy9]Leuke grappige film! Ik ben zoizo al fan van Adam Sandler en Kevin James en ze stelle......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

I Now Pronounce You Chuck & Larry

acties