The Last Legion (2007)

The untold beginning of the King Arthur legend.

Een zeer inadequate en ineffectieve poging om mythe en geschiedenis aan elkaar te koppelen.
play

4,8 details

  • 102 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Oorlog
  • Fantasy
  • Verenigd Koninkrijk
  • Italië
  • Frankrijk
  • Tunesië
102 Min Verenigd Koninkrijk

476 na Christus. Het eens zo machtige Romeinse Rijk davert op zijn grondvesten. Romulus Augustulus, de keizerlijke troonopvolger, wordt door de Goten gevangen genomen en opgesloten in een afgelegen vesting. Een aantal getrouwen onder leiding van Aurelius - bevelhebber van een uitgedund legioen - en de geleerde Ambrosinus, slagen erin hem te bevrijden. Achternagezeten door de Gothische leider Odoaker vluchten ze naar het Noorden in de hoop in Brittanië nog een legioen te vinden dat hen kan helpen. In hun zoektocht worden ze geholpen door een mysterieus zwaard en door een mysterieuze oosterse krijger.

Regie
Doug Lefler
Cast
Colin Firth, Ben Kingsley, Thomas Sangster, Rupert Friend, Harry Van Gorkum, Iain Glen, Peter Mullan, Kevin McKidd, John Hannah, James Cosmo, Nonso Anozie, Aishwarya Rai, Alexander Siddig, Robert Pugh, Owen Teale.
Budget
$ 67.000.000
Opbrengst
$ 25.303.038
Release
19.04.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Doug Lefler | Cast: Colin Firth (Aurelius), Ben Kingsley (Ambrosinus), Aishwarya Rai (Mira), Kevin McKidd (Wulfila) e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2007

Dino de Laurentiis is een van de beroemdste en veelzijdigste filmproducenten aller tijden. Zijn 66 jaar durende bijdrage aan zowel de Europese als Amerikaanse cinema is ongekend. Hij werkte ooit samen met gevierde Italiaanse regisseurs als Federico Fellini, Roberto Rossellini, Vittorio De Sica, Luchino Visconti en Michelangelo Antonioni, die afgelopen maandag overleed. Dat leverde hem o.a. een Gouden Leeuw en een Oscar op. In de jaren zestig bracht hij Hollywood naar Italië en produceerde hij in zijn geboorteland onder andere de campklassieker Barbarella. Later werkte hij nog samen met o.a. Sidney Lumet, David Cronenberg, David Lynch, Milos Forman, William Friedkin, Ridley Scott, Michael Mann, Robert Altman en Ingmar Bergman, die net als Antonioni deze maandag is gestorven.

In totaal is Dino de Laurentiis bij meer dan zeshonderd titels betrokken geweest, die vele prijzen in de wacht hebben gesleept, waaronder vier Oscars, dertig Oscarnominaties, een Palme d’Or op het festival van Cannes en drie Gouden Leeuwen op het festival van Venetië. Bij de Oscars van 2001 kreeg hij de prestigieuze Irvin G. Thalberg Award. Hij heeft vier filmstudio’s opgezet; in Rome, de Verenigde Staten, Australië en Marokko. Hij heeft als producer onder andere klassiekers als La Strada, Le Notte di Cabiria en Serpico op zijn naam staan en cultfilms als Death Wish, Flash Gordon en Army Of Darkness.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Duck-Twacy

"...Tis meer een film voor kinderen van 8 a 9 jaar..."

Maartus

"...Dit kijken is werkelijk waar verspilling van je tijd.. vreselijk, de film is zo dramatisch slecht da......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Last Legion

acties