Gedo senki (2006)

Once humans and dragons were one. Then, humans chose land and sea, and dragon chose wind and fire. [Japanese release]

Het debuut van Goro Miyazaki, de zoon van de befaamde animatiefilmer Hayao voldoet niet aan de verwachtingen die de achternaam met zich meebrengt.

5,9 details

  • 115 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Japan
115 Min Japan

Wanneer plots draken van Earthsea voor de mannen van Archipelago verschijnen, blijkt het evenwicht van de wereld verstoord. Ged gaat op zoek naar de oorsprong van dit kwaad en ontmoet op zijn weg de prins van Enlad, Arren. Het tweetal bereikt het verderfelijke Hort Town. En uiteindelijk blijkt de wraaklustige Cob achter de verstoring van Earthsea te zitten.

Alt titel
Tales from Earthsea
Regie
Goro Miyazaki
Cast
Willem Dafoe, Timothy Dalton, Cheech Marin, Jess Harnell, Jeff Bennett, Takashi Naitô, Bunta Sugawara, Russi Taylor, Tress MacNeille, Kevin Michael Richardson, Brian George, Grant George, Teruyuki Kagawa, Matt Levin, Pat Fraley, Steve Kramer, Mariska Hargitay, Yui Natsukawa, Susan Blakeslee, Jessica Gee, Jun Fubuki, Kathryn Cressida, Mitsuko Baisho, Yûko Tanaka, Tara Platt, David Lodge, Kaoru Kobayashi, Junichi Okada, Aoi Teshima, Terrence Stone, Karen Strassman, Liam O'Brien, Mark Silverman, Blaire Restaneo.
Budget
$ 22.000.000
Opbrengst
$ 68.000.000
Release
29.07.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Goro Miyazaki | Cast (stemmen): Junichi Okada (Arren), Bunta Sugawara (Sperwer), Aoi Teshima (Therru), Yuko Tanaka (Kobbe) e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2006

Tales From Earthsea is de nieuwe Miyazaki. Nee, niet de nieuwe film van de Japanse animatielegende Hayao Miyazaki (Spirited Away, Princess Mononoke), maar het regiedebuut van zijn 40-jarige zoon Goro Miyazaki. Het afgelopen decennium deze Goroj vooral actief in het Ghiblimuseum Mitaka, maar ondanks het feit dat zijn ouders hem te jong vonden (terwijl vader al op tien jaar jongere leeftijd zijn eerste animatieserie had gemaakt) debuteert G. Miyazaki nu als filmmaker. Misschien hadden zijn ouders gelijk, want het talent van H. Miyazaki als verhalenverteller heeft Goro niet geërfd, of nog niet gevonden.

Dat uit zich vooral in het gebrek aan structuur en zorgvuldige opbouw, die bij een groots opgezet fantasieverhaal als dit eigenlijk onmisbaar zijn. G. Miyazaki baseerde zich op de Earthsea-boeken van Ursula K. Le Guin, maar begon niet bij het begin, maar nam het derde boek als uitgangspunt voor zijn film. Het gevolg is dat er de eerste tien minuten een enorme hoeveelheid informatie over de kijker wordt uitgestort, waar later in de film eigenlijk nauwelijks op terug wordt gekomen. Zo vermoordt hoofdpersoon Arren in het begin zijn eigen vader, een koning, maar waarom hij dat deed, of wat daar precies de gevolgen van zijn, wordt nooit duidelijk.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Gedo senki

acties