Planet Terror (2007)

Fully Loaded

Goor, hilarisch, enerverend en heerlijk over de top.
play

6,9 details

  • 105 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

In Planet Terror wordt het doktersechtpaar William en Dakota Block tijdens hun nachtdienst overspoeld met dorpelingen die onder de rottende zweren zitten en een verdacht lege blik in hun ogen hebben. Onder de gewonden is Cherry, een stripper wiens been van haar lichaam werd gescheurd tijdens een gewelddadige overval. Wray, haar voormalige wederhelft, staat aan haar zijde en waakt over haar als een havik. Cherry is dan wel gehavend, ze is nog lang niet uitgedanst. Wanneer de gewonden transformeren in furieuze aanvalsmachines, leiden Cherry en Wray een team van toevallige strijders de nacht in. Onvermijdelijk stormen ze af op het noodlot waarbij miljoenen mensen besmet zullen worden, talloze doden zullen vallen en een kleine groep gelukkigen zich een weg moet vechten naar de laatste veilige plek in Planet Terror.

Regie
Robert Rodriguez
Cast
Bruce Willis, Josh Brolin, Rose McGowan, Michael Biehn, Jeff Fahey, Naveen Andrews, Marley Shelton, Julio Oscar Mechoso, Freddy Rodríguez, Nicky Katt, Stacy Ferguson, Rebel Rodriguez, Hung Nguyen, Tommy Nix, Cecilia Conti.
Release
06.04.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Rodriguez | Cast: Rose McGowan (Cherry Darling), Freddy Rodriguez (El Wray), Marley Shelton (Dr. Dakota Block), Naveen Andrews (Abby), Bruce Willis (Lt. Muldoon) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2007

Robert Rodriguez en Quentin Tarantino hadden een idee: Grindhouse. Twee films voor de prijs van één, twee odes aan B-films uit de jaren zestig en tachtig die in de Verenigde Staten in zogenaamde grindhouses werden vertoond. In deze smoezelige achterafbioscopen kreeg men vaak twee obscure B-films te zien op vertoon van één toegangskaartje. Zulke double features (ook wel double bills) werden hooguit gescheiden door wat trailers van andere films. Ook die werden door Tarantino en Rodriguez vakkundig gereproduceerd door wat collega’s te vragen om een aantal neptrailers te schieten. Alles werd dus in het werk gesteld om de grindhouse-ervaring na te bootsen. Volgens het overgrote deel van het publiek en de critici slaagden ze daarin glansrijk, maar het mocht allemaal niet baten…

Ondanks lovende recensies en positieve reacties flopte het project behoorlijk in Amerika. De films werden gesplitst en in de rest van de wereld met enkele maanden tussentijd uitgebracht. Begin juni was Tarantino’s Death Proof te zien en nu kunnen we in Nederland eindelijk genieten van Rodriguez’ Planet Terror. Dat neemt niet weg dat het originele concept finaal om zeep is geholpen door de opdeling, waarbij de meeste neptrailers ook nog eens op de montagetafel achterbleven.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

DutchViking

"...Bovenstaande reacties heb je toch meestal wel bij een Tarentino film, KIJKEN DUS! Al eens gezien en......"

Tidus

"...Eigenlijk is ie erg slecht, maar op 1 of andere manier toch ook niet. Heb hem 3 keer gezien, 3 keer......"

Emmatopia

"...Normaal gezien zijn zombiefilms niet echt mijn ding maar ik vond deze best wel geslaagd. Geen film o......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Planet Terror

acties