Alpha Dog (2006)

How did it ever go so far?

Weinig interessante film over ontaarde Californische jeugd die zich kennelijk alleen bezighoudt met zuipen, blowen en neuken.
play

6,2 details

  • 122 Min
  • Biografie
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
122 Min Verenigde Staten

Johnny Truelove is een jonge drugsdealer in de San Gabriel Valley (LA). Zijn bende ontvoert de jongere broer van iemand die hen nog geld verschuldigd is, maar het plan mislukt. De vader van Johnny tracht om zijn zoon uit de gevangenis gehouden, maar in drie dagen tijd kan er veel gebeuren...

Regie
Nick Cassavetes
Cast
Bruce Willis, Justin Timberlake, Ben Foster, Emile Hirsch, Harry Dean Stanton, Shawn Hatosy, Vincent Kartheiser, Matthew Barry, Alex Solowitz, Fernando Vargas, Nicole Dubos, Frank Cassavetes, Regina Rice, Laura Nativo, Alec Vigil.
Opbrengst
$ 15.309.302
Release
27.01.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Nick Cassavetes | Cast: Emile Hirsch (Johnny Truelove), Justin Timberlake (Frankie Ballenbacher), Ben Foster (Jake Mazursky), Anton Yelchin (Zack Mazursky), e.a. | Speelduur: 118 min. | Jaar: 2006

Eind jaren negentig werden de bewoners van Californië opgeschrikt door een tragisch drama. Het ging om de ontvoering van en de moord op de vijftienjarige Nick Markowitz door de negentienjarige Jesse James Hollywood. Benjamin, de broer van Nick, had grote schulden bij Jesse James waardoor ze flinke ruzie kregen. Als vergeldingsactie kidnapte Jesse James het kleine broertje van Benjamin. Na een paar dagen werd het lijk van Nick door wandelaars gevonden in een ondiep graf. Jesse James was lange tijd voortvluchtig en werd pas in 2006 opgepakt.

Alpha Dog is gebaseerd op deze dramatische gebeurtenis. En daar gaat het eigenlijk al een beetje mis. De moordzaak was destijds voor de Californische bevolking misschien groot nieuws maar voor de rest van de wereld was het eigenlijk niet zo schokkend (er gebeuren immers wel vreemdere dingen in de US of A). Niet direct een mysterieus of intrigerend verhaal dat om een verfilming vraagt. En inderdaad, na het kijken moet je als onbevooroordeeld bioscoopganger concluderen dat er toch veel interessantere verhalen te verfilmen zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Alpha Dog Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Hifaatch

"...Veel beter dan ik had verwacht. inderdaad niet de beste in deze genre, maar je moet em wel gezien h......"

TheTremor

"...Een wannabe gangster film met "karakterloze nietsnutten" Er zijn veel betere films in dit genre, hi......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Alpha Dog

acties