Bordertown

Bordertown (2006)

Lies. Corruption. Murder. One reporter will break the silence.

6,4 details

  • 112 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

Lauren Fredericks (Jennifer Lopez) is een ambitieuze dagbladjournaliste uit Chicago die aast op een baan als buitenlandcorrespondent. Ze droomt ervan in Irak het definitieve verhaal over de oorlog te schrijven. Maar haar baas stuurt haar voor een reportage naar het Mexicaanse grensstadje Juarez, waar honderden meisjes zijn verkracht en vermoord. De meesten werkten in maquiladoras, fabrieken die grote multinationals net over de grens plaatsen met het oog op lage arbeidskosten. In Juarez neemt Lauren contact op met haar oud-collega Diaz (Antonio Banderas), die voor een lokale krant schrijft. Als ze een meisje probeert te redden uit de handen van haar moordenaars, belandt ze in de duistere wereld van moord en corruptie. Met gevaar voor eigen leven probeert ze de schokkende feiten boven tafel te krijgen.

Regie
Gregory Nava
Cast
Martin Sheen, Jennifer Lopez, Randall Batinkoff, Antonio Banderas, Rene Rivera, Julio Cedillo, Zaide Silvia Gutiérrez, Amelia Zapata, Irineo Alvarez, Maya Zapata, Karolinah Villarreal, Debrianna Mansini, Gonzalo Mauro Montiel Aguirre, Jorge Urzua, Ruben G. Rojas.
Budget
$ 21.000.000
Release
18.05.2006

Filmtotaal Recensie

Regie:Gregory Nava | Cast: Jennifer Lopez (Lauren Adrian), Antonio Banderas (Diaz) | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2006 |

In navolging van onder andere Beyond Borders en Blood Diamond doet Jennifer Lopez met het door haarzelf geproduceerde Bordertown een dappere poging de aandacht te vestigen op een catastrofe die tot op internationaal niveau de aandacht geweigerd is. Dit is een nobel streven, maar verder dan bewustwording komt de film niet. Het valt zelfs serieus af te vragen of met Bordertown wel de juiste boodschap uitgedragen wordt.

Lopez speelt de Amerikaanse journalist Lauren die haar zinnen heeft gezet op een functie als buitenlandcorrespondent. Haar hoofdredacteur, een bijrol van de immer vaderlijke Martin Sheen, stuurt haar echter eerst op reis naar de Mexicaanse grensstad Juarez om verslag te doen van een reeks moorden die gepleegd zouden zijn door een lokale seriemoordenaar. Ondanks haar tegenzin komt Lauren al snel achter een gruwelijke ontdekking en is ze vastberaden de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Haar enige strohalmen zijn een meisje dat haar aanranders heeft overleefd en een nukkige journalist (Antonio Banderas) met wie ze een romantisch verleden lijkt te hebben.

videotrailers & clips