Milyang

Milyang (2007)

7,6 details

  • 142 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Zuid-Korea
142 Min Zuid-Korea

Na het overlijden van haar echtgenoot bij een auto-ongeluk vertrekt de jonge weduwe Shin-ae met haar zoontje naar de provinciestad Miryang, de geboorteplaats van haar man. Ze begint een pianoschool en probeert langzaam te wennen aan haar nieuwe buren, een nieuwe stad en een nieuw bestaan. Intussen wordt ze benaderd door een groep christenen met bekeringsdrift en maakt ze kennis met een verlegen garagehouder die een oogje op haar heeft. Dan slaat het noodlot nog eens toe: haar zoontje wordt ontvoerd en vermoord. Heftige emoties nemen bezit van de jonge vrouw, die noch in het geloof noch in andere mensen redding vindt. Haar zoektocht naar verlossing kan niet anders leiden dan naar de diepten van het innerlijk.

Regie
Chang-dong Lee
Cast
Myeong-shin Park, Seo-hie Ko, Kang-ho Song, Do-yeon Jeon, Yeong-jin Jo, Mi-kyung Kim, Yeong-jae Kim.
Release
23.05.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Lee Chang Dong | Cast:Jeon Doyeon (Shin-ae), Song Kang-ho (Jong Chan), Jo Yeong-jin, Kim Yeong-jae (Min-gi), Seon Jeong-yeob | Speelduur: 142 minuten | Jaar: 2007

Na drie succesvolle films te hebben gemaakt, werd de Zuid-Koreaanse filmmaker en doctorandus in de Koreaanse literatuur Lee Chang Dong benoemd tot minister van Cultuur om twee jaar later weer af te treden en door te gaan als regisseur. Zijn huidige en vierde film observeert de evangelische christenen in het kleine stadje Wiyang (geheime zonneschijn) en gaat aan de haal met het uiterlijk vertoon en de hypocrisie van religie. Gek genoeg wordt de film ondanks de controversiële aspecten aanbevolen door de kerkelijke gemeenschappen en zorgde hij voor veel dialoog en media-aandacht.

In de film rijdt de weduwe Shin-ae met haar zoontje naar het stadje Wiyang. Hier aangekomen komt ze er spoedig achter dat niet veel informatie in Wiyang privé blijft en dat ze moeite heeft om aansluiting te vinden in de hechte gemeenschap. Ze wil een pianoschooltje beginnen in de hoop nog iets met haar verspilde muzikale talent te doen en haar zoontje in een rustige omgeving te laten opgroeien, maar wanneer deze wordt vermoord stort ze volledig in.