The Brave One (2007)

How many wrongs to make it right?

Jodie Foster straft criminelen op bloedige manier af. Betekent haar sekse ook een andere houding tegenover geweld?
play

6,3 details

  • 122 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Australië
122 Min Verenigde Staten

Erica Bain (Jodie Foster) heeft een radioprogramma in New York. Ze leidt een gelukkig leven en is stapelgek op haar verloofde. Dit wordt haar allemaal ontnomen wanneer het stel wordt overvallen. Zij raakt zwaargewond en hij overlijdt aan zijn verwondingen. Erica kan deze tragedie niet verwerken en speurt 's nachts de straten af naar de mannen die zij verantwoordelijk houdt. Haar strijd voor rechtvaardigheid trekt de aandacht en de stad siddert door haar anonieme daden. De politie van New York maakt wanhopig jacht op de dader en een rechercheur zit haar op de hielen. Ze zal moeten beslissen of ze doorgaat op het ingeslagen pad en verandert in degene die ze probeert te bestrijden.

Regie
Neil Jordan
Cast
Jodie Foster, Terrence Howard, Zoë Kravitz, Mary Steenburgen, Naveen Andrews, John Magaro, Luis Da Silva Jr., Jane Adams, Nicky Katt, Gordon MacDonald, Victor Colicchio, Rafael Sardina, Jermel Howard, Ene Oloja, Blaze Foster.
Budget
$ 70.000.000
Opbrengst
$ 69.766.619
Release
14.09.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Neil Jordan | Cast: Jodie Foster (Erica Bain), Terrence Howard (Detective Mercer), Nicky Katt (Detective Vitale), Naveen Andrews (David Kirmani) | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2007

In principe is het concept van The Brave One intrigerend: van mannen zijn we het gewend dat ze geweld en agressie zien als een manier om gevoelens van angst en onmacht te verwerken, maar van vrouwen niet. Een man die met een intense, strakke uitdrukking op zijn gezicht en een groot pistool in de hand op zoek gaat naar gerechtigheid in een wereld waar de politie machteloos is: het is een bekend filmbeeld. Een tengere, blonde vrouw met staalblauwe ogen die hetzelfde doet? Een stuk minder. Het maakt de motivatie van het personage des te interessanter: hoe is het zo ver gekomen en wat beweegt haar zo ver te gaan? En voel je dan minder of juist meer met haar mee?

In The Brave One zien we het verhaal van zo’n vrouw, Erica Bain heet ze. Ze heeft alles lijkt het wel: een mooie lieve dokter als verloofde, een schat van een hond en een redelijk succesvol radioprogramma waarvoor ze door haar geliefde New York mag rondzwerven om stadsgeluiden op te nemen, die ze in haar show laat horen en aan elkaar praat. Haar leven wordt zo idyllisch gepresenteerd en gefilmd dat je direct weet: dit kan nooit lang duren, zoveel geluk is niet reëel. En jawel hoor. Bij het uitlaten van de hond in Central Park komen ze drie gewelddadige gasten tegen. Het gevolg? Vriendje dood, hond weg en Erica in de kreukels. Van haar lichamelijke wonden herstelt Erica vrij snel, maar de vrouw die eerst elk gedeelte van de stad doorkruiste durft de deur niet meer uit. Als rechtgeaarde Amerikaanse koopt ze vervolgens een pistool. Niet veel later is ze ‘s nachts in een winkel als een man binnenkomt en de kassière doodschiet. Als hij vervolgens achter haar aan komt, haalt ze na een kleine aarzeling de trekker over. Zo wordt ze een wreekster die de wet in eigen hand neemt en op zoek gaat naar mensen die ze kan afstraffen. Ondertussen ontwikkelt ze ook een vriendschap met Mercer, de politieagent die belast is met de zaken waar ze zelf schuldig aan is.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Emerson160

"...Ga ik niet kijken, ik heb een hekel aan Jodie Foster en haar gekrijs. Dan maar Poseidon...."

Roger

"...[quote=johan stephan]best goede geloofwaardige film hoewel ik death sentence met kevin bacon die z'o......"

11qqaazz

"...Ondanks dat deze film een grote vriend is van de NRA...goed acteer werk. Beste vraak film ooit...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Brave One

acties