Evening (2007)

The greatest actresses of our time in one extraordinary movie

Een even pretentieuze als ambitieuze film die ondanks een sterrencast en een mooi verhaal niet uit de verf komt.
play

5,8 details

  • 117 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
117 Min Verenigde Staten

Overweldigd door de kracht van de herinnering onthult Ann Lord een lang bewaard geheim aan haar bezorgde dochters Constance , een tevreden echtgenote en moeder, en Nina een rusteloze ongetrouwde vrouw. Beiden zijn aan haar bed als Ann roept om de man van wie ze het meest heeft gehouden. Maar wie is deze Harris vragen de dochters zich af en wat betekende hij voor hun moeder? Terwijl Constance en Nina de balans proberen op te maken van Anns en hun eigen leven, wordt hun moeder verpleegd door een nachtzuster terwijl ze terugreist in haar geest naar een zomerweekend van zo’n vijftig jaar geleden toen ze Ann Grant was, een jonge vrouw uit New York City die bruidsmeisje zal zijn op de uiterst chique Newport-bruiloft van haar studievriendin Lila Wittenborn. Onvermoede gevoelens komen boven als Ann bruiloftsgast Harris Arden ontmoet, die al heel lang een goede vriend van de familie Wittenborn is. Anns liefde voor Harris zal haar leven en dat van haar dochters voorgoed veranderen.

Regie
Lajos Koltai
Cast
Meryl Streep, Toni Collette, Patrick Wilson, Glenn Close, Vanessa Redgrave, Claire Danes, Hugh Dancy, Natasha Richardson, Eileen Atkins, Mamie Gummer, Barry Bostwick, Ebon Moss-Bachrach, David Furr, Cheryl Lynn Bowers, Sarah Viccellio.
Release
09.06.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Lajos Koltai | Cast: Claire Danes/Vanessa Redgrave (Ann Grant), Meryl Streep/Mamie Gummer (Lila Wittenborn), Glenn Close (Mrs. Wittenborn), Toni Collette (Nina), Patrick Wilson (Harris Arden), Hugh Dancy (Buddy Wittenborn)| Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2007

De lijn tussen oprechtheid en pretentie is flinterdun, in het bijzonder bij Amerikaanse dramafilms. Het vaak dikke sentiment dat zo kenmerkend is voor dit genre, is zowel een vloek als een zegen voor Hollywood en zijn liefhebbers: ongeacht of een film de plank misslaat, er is altijd wel een ontvankelijk publiek voor. Het overgrote deel bezoekers houdt het echter snel voor gezien en zo is de verwachte top al snel een flop. Een paar jaar terug viel de wereld als een blok voor The Notebook en nu probeert Evening hetzelfde publiek aan te spreken. Het is te betwijfelen of dit daadwerkelijk gaat lukken.

In korte heldere periodes vertelt de stervende Ann Lord aan haar dochters over een bijzonder moment uit het verleden. Het betreft haar kortstondige relatie met ene Harris Arden die ze ooit tegenkwam op de bruiloft van haar goede vriendin Lila, een telg uit de welgestelde Wittenbornfamilie. Hij was voor haar de ware, maar door omstandigheden zag ze haar dromen nooit verwezenlijkt worden. Deze tragedie loopt in de film parallel aan een vergelijkbare situatie waarin de kinderen van Ann zich bevinden. De film laat vervolgens zien hoe het verleden kan doorklinken in het heden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Evening Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.