A Guide to Recognizing Your Saints (2006)

Queens, New York, 1986. Sometimes the only way forward, is back.

Hoe ontsnap je aan een probleemwijk?
play

6,8 details

  • 98 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Dito Montiel, een succesvolle schrijver uit Los Angeles is al 15 jaar niet thuis geweest wanneer zijn moeder hem vraagt naar Astoria te komen om zijn doodzieke vader te bezoeken. Zijn vader heeft hem zijn vertrek echter nooit vergeven. In zijn oude buurt zoekt hij zijn paar overgebleven vrienden op die nog niet dood zijn of in de gevangenis zitten. Herinneringen voeren ons mee naar de broeierige zomer van 1986 in Queens. Terug naar de gebeurtenissen en de mensen die Dito’s persoonlijkheid mede gevormd hebben. Dito moet de confrontatie met zijn verleden aangaan en vechten om de emotionele band met zijn vader te herstellen.

Regie
Dito Montiel
Cast
Channing Tatum, Robert Downey Jr., Shia LaBeouf, Dianne Wiest, Martin Compston, Chazz Palminteri, Melonie Diaz, Tibor Feldman, Peter Anthony Tambakis, Adam Scarimbolo, Julia Garro, Eleonore Hendricks, Anthony Tirado, Erick Rosado, Steve Payne.
Opbrengst
$ 516.139
Release
29.09.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Dito Montiel | Cast: Shia LeBeouf (Dito vroeger), Robert Downey Jr. (Dito nu), Channing Tatum (Antonio), Chazz Palminteri (Monty) | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2006

Wie de politiek de laatste tijd volgt krijgt snel het idee dat probleemwijken een nieuw fenomeen zijn. In Amerikaanse films is het al veel langer een gegeven dat mensen uit bepaalde buurten een grote kans hebben om in de criminele wereld te belanden en/of drugsverslaafd te worden. Er zijn wijken die haast niet te ontvluchten zijn en garant staan voor een arm en ongelukkig leven. Een voorbeeld is Astoria, Queens, de buurt waar regisseur Dito Montiel opgroeide. Hij was echter een uitzondering, iemand die wél wegkwam, al ging het niet zonder kleerscheuren. A Guide to Recognizing Your Saints is de verfilming van het boek dat hij over zijn jeugd schreef.

Het is een verhaal dat we vaker hebben gezien: de arme jongen met bezorgde ouders, die moet kiezen tussen goede en slechte vrienden, tussen de makkelijke weg en vechten voor een toekomst. Autobiografen nemen maar al te vaak aan dat hun eigen verhaal uniek en onvergelijkbaar is, en omdat het echt is, authentieker. Dito Montiel beseft maar al te goed dat zijn verhaal bekend is en dat velen hem zijn voorgegaan. Hij reageert daarop door voor een zelfbewuste aanpak te kiezen. Wij ontmoeten eerst de volwassen Dito bij een boeklezing, die ons direct vertelt wie er dood zullen gaan en hoe het zal aflopen. Volwassen Dito is zowel verteller als personage. Als hij wordt gebeld omdat het slecht gaat met zijn vader, gaat hij na vijftien jaar zonder contact eindelijk terug naar zijn oude buurt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

A Guide to Recognizing Your Saints

acties